Η Μποφίλιου πριν… ανέβει στο βουνό, επιθυμεί εργασία χωρίς αφεντικά!

Γράφει ο Σωτήρης Χήνος

Η κα Μποφίλιου, πέραν της διακαούς επιθυμίας της να ανέβει στο βουνό, επιθυμεί και εργασία χωρίς αφεντικά. Ίσως η άνοδος σε όμορο της Αττικής ύψωμα, βοηθήσει στον τελικό στόχο….

Διότι, παρά την έντονη αυτής επιθυμία, η προσωπική της εργασία – και καλλιτεχνική επιτυχία – περνάει μέσα από ονόματα του στυλ Minos EMI, Lyra, Feelgood Records και Sony Music, που όσο και αν ξεψάχνισα το διαδίκτυο δεν επείσθην ότι πρόκειται και για αναρχοαυτόνομες κολλεκτίβες ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης.
Ούτε και τα κέντρα στα οποία εμφανίζεται όπου η φιάλη η Premium τιμολογείται στα €150 (τις εορτές ισχύει Table d’hôte)…και τα ξηροκάρπια extra…

Τη δήλωση αυτή την έκανε σε μία εταιρεία, όπου οι εργαζόμενοι φιλοτίμως προσπαθούν να την κάνουν λειτουργική και κερδοφόρα και ολοψύχως τους ευχόμεθα κάθε επιτυχία.
Να ενημερώσω δε σχετικώς, ότι ουδόλως απαγορεύεται στο εταιρικό μας δίκαιο, η δημιουργία εταιρείας από εργαζόμενους, με καταστατικές προβλέψεις που να μην επιτρέπουν αιμοσταγή αφεντικά και σαρκοφάγους μεγαλοκαρχαρίες.

Αύριο το πρωί, όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν, δύνανται να συστήσουν εταιρεία, της επιθυμητής νομικής μορφής, να μοιράζονται τις αποφάσεις κατά το δοκούν, τα κέρδη κατά το δοκούν, τις ζημίες κατά το δοκούν. Να μπουν στη βάσανο της παραγωγής προϊόντων, του διαχωρισμού από τον ανταγωνισμό, της αναζήτησης αξιόπιστων προμηθευτών, της εξασφάλισης καναλιών προώθησης των προϊόντων, της επιλογής των καταλλήλων πολιτικών προώθησης και marketing.

Να είναι συνεπείς στις πληρωμές ΦΠΑ, στη φορολογία των κερδών (αν με το καλό επιτύχουν κέρδη), στην πληρωμή 90% προκαταβολής για κερδοφορίες του μέλλοντος, στην έγκαιρη καταβολή των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οιαδήποτε παράλειψις αυτών των υποχρεώσεων, να υπενθυμίσω ότι θα οδηγήσει τους εκπροσώπους τους, είς την άβολη θέση της κατηγορουμένου εις αστικά δικαστήρια και εις την αντιμετώπιση ποινών φυλακίσεως. Να επιλέξουν ποιος ή ποιοι εξ αυτών, θα υπογράφουν τις μεταχρονολογημένες επιταγές, η μη έγκαιρη κάλυψις αυτών με επαρκές υπόλοιπο, θα τους οδηγήσει φευ εις την ίδια άβολη θέση του κατηγορουμένου.

Να αποφασίσουν ποια ατομικά περιουσιακά στοιχεία τους θα υποθηκεύσουν εις τα ευαγή τραπεζικά ιδρύματα για τη λήψη των απαραιτήτων δανειακών κεφάλαίων, για την αντιμετώπιση πιθανών αναγκών κεφαλαίου κινήσεως, και ποίων η εν λόγω περιουσία θα πλειστηριασθεί σε περίπτωση κατά την οποίαν, το όλον επιχειρηματικό εγχείρημα δεν στεφτεί από τις επιδιωκόμενες δόξες επιτυχίας.

Όλα τα ανωτέρω είναι και επιτρεπτά και εφικτά. Κέφι να υπάρχει και καλή διάθεση. Και η Sony Music στον πλευρό μας…με τα ξηροκάπια extra…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.