Η λαθρομετανάστευση χωρίς φόβο και πάθος

Γράφει ο Διονύσης Καραχάλιος

Με όσο στόμφο και λεβεντιά διαθέτει, ο αρμόδιος τομεάρχης μεταναστευτκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον Αντώνη Σαμαρά επειδή «στο μεγάλο μέρος της ομιλίας του (στο πρόσφατο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας) προσέφερε πλουσιοπάροχα τα διαπιστευτήρια της ακροδεξιάς ρητορικής του, την οποία είχε ήδη αναδείξει στην πράξη την περίοδο 2012-2014.

Μίλησε για “εποικισμό” και “λαθροεισβολή” αναδεικνύοντας τη νέα αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας, όπως άλλωστε φαίνεται και από την πρόσφατη εξαγγελία του νέου σχεδίου της Κυβέρνησης, τύπου Όρμπαν και Σαλβίνι. Οι ξενοφοβικές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες φωνές δεν πληθαίνουν απλά, φαίνεται να είναι πια κυρίαρχες και να καθορίζουν την πολιτική του κόμματος της ΝΔ, με την αμήχανη σιωπή των λίγων φιλελεύθερων στελεχών να καταδεικνύει αυτή την αλλαγή. Από το “προσφυγικό” στο “μεταναστευτικό” και τελικά στο “λαθρομεταναστευτικό”, ένας Σαμαράς και ένας Βορίδης δρόμος λοιπόν».

Για να μην υστερήσει σε «πολιτική ορθότητα», το ΚΙΝΑΛ έσπευσε να τονίσει και αυτό, ότι (ο Α. Σαμαράς) «υπενθύμισε με σαφή και απερίφραστο τρόπο ότι όποιος επιχειρήσει να βγει από το δεξιό ιδεολογικό κουβούκλιο της παράταξης θα τον βρει μπροστά του. Έτσι εξηγείται γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει ανεξέλεγκτες της εσωτερικές ’’λαθρορητορικές’’ ροές στο κόμμα του ανήμπορος να τις ελέγξει» !
Άγνοια, κακοπιστία, υποκρισία, πολιτική λαθροθηρία, αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση ή όλα μαζί;

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να σβήσουν από την μνήμη τους την επί πενταετία συνύπαρξη και συγκυβέρνησή τους με τους ΑΝΕΛ του Καμμένου.

Λογικό λοιπόν να θέλουν να ξεχάσουν ότι ο όρος «λαθρομετανάστευση» χρησιμοποιήθηκε συστηματικά, τον Ιούλιο 2018, σε κείμενο διαβούλευσης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την προμήθεια είκοσι πέντε (25) Drones και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για δημιουργία σταθμών βάσης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Π.), στην οποία το ΥΠΕΘΑ φερόταν ως δικαιούχος.

Το έγγραφο προκάλεσε την αντίδραση 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Δρίτσας, Κυρίτσης κλπ.), οι οποίοι, με ερώτησή τους στην Βουλή, πομπωδώς διαμαρτυρήθηκαν διότι «η χρήση του όρου (λαθρομετανάστευση) αυτού είναι αδόκιμη, τόσο πολιτικά όσο και νομικά. Ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα. Προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχει καμία θέση στον δημόσιο λόγο και ιδίως στη φρασεολογία του Δημοσίου. Όσον αφορά στη νομική πλευρά του ζητήματος, οι όροι ‘λαθρομετανάστευση’ και ‘λαθρομετανάστης’ δεν είναι σαφείς νομικά, που σημαίνει ότι δεν απαντώνται σε κανένα επίσημο έγγραφο της ελληνικής έννομης τάξης»!

Είναι προφανές ότι ο εγγενής αντιευρωπαϊσμός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η εμμονή του προς την «διαφορετικότητα», δεν έχουν επιτρέψει στα στελέχη του να αποκτήσουν την απαιτούμενη γνώση σε βασικά ζητήματα, στα οποία, εν τούτοις παριστάνουν τους παντογνώστες, ακριβώς όπως πράττει και ο αδαής αρχηγός τους…

Διαφορετικά δεν θα είχαν τόση βεβαιότητα ότι, δήθεν, οι όροι αυτοί «δεν απαντώνται σε κανένα επίσημο έγγραφο της ελληνικής έννομης τάξης».

Θα είχαν διαβάσει το άρθρο 79 παρ. 2 της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία με βάση το άρθρο 28 παρ. 1 του Ελληνικού Συντάγματος, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και το οποίο ορίζει ότι, «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο λαμβάνουν μέτρα (μεταξύ άλλων και) για την λαθρομετανάστευση και παράνομη διαμονή, καθώς και απομάκρυνση και επαναπατρισμό των παρανόμως διαμενόντων».

Όσοι λοιπόν επικρίνουν τον Αντώνη Σαμαρά για την χρήση του όρου «λαθρομετανάστευση», παριστάνοντας με την χαρακτηριστική αριστερή επιπολαιότητα και ελαφρότητα, τους παντογνώστες, ενώ είναι βαθύτατα αδιάβαστοι και αγράμματοι, καλό θα είναι να συνέλθουν…

Τούτο ισχύει πολύ περισσότερο για την Φώφη Γεννηματά και την ολιγομελή (πλέον) παρέα της, που, έστω και ως όψιμη φιλοευρωπαία, καλό θα είναι να ενσκήψει με περισσότερη προσοχή και σοβαρότητα στις ευρωπαϊκές συνθήκες και αποφάσεις…

Κυρίως όμως, η Φώφη Γεννηματά θα πρέπει να μελετήσει επισταμένως και με τον πρέποντα σεβασμό, το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου στην Καθημερινή της 14.06.2009 που τιτλοφορείται «Μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση»! Θα έχει έτσι την ευκαιρία να απαλλαγεί από τα βλαπτικά σύνδρομα που της φορτώνει η αγωνιώδης προσπάθειά της να μην υστερήσει σε αριστεροσύνη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ…

Γενικά θα είναι προς το εθνικό συμφέρον να παύσουν να ανοητεύουν όλοι όσοι βλέπουν με το παραμικρό «ξενοφοβικές συμπεριφορές» ή «ρατσιστικές και μισαλλόδοξες φωνές», εκεί όπου η ζοφερή πραγματικότητα των λαθρομεταναστευτικών ροών απειλεί την ομαλότητα της διαβίωσης και την γαλήνη της ελληνικής κοινωνίας…

Θα είναι προς το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας να εγκαταλείψουν την «πολιτική ορθότητα» και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, η επιπόλαιη και ιδεοληπτική παραγνώριση του οποίου συνιστά έγκλημα σε βάρος της χώρας μας. Και τούτο ισχύει ακόμη και για τους δήθεν «προοδευτικούς» εντός των κόλπων της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως πολύ περισσότερο γι’ αυτούς, από την στιγμή που η παράταξη έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Επί τέλους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στην Βουλή το 2015, απευθυνόμενος προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τότε Πρόεδρο της Βουλής τόνισε, με αυστηρό ύφος, ότι «λογοκρισία για τον όρο λαθρομετανάστευση δεν δεχόμαστε» (https://www.youtube.com/watch?v=y-By3_JBqok) ας τραβήξει το αυτί σε ορισμένους αδιάβαστους και απερίσκεπτους συνεργάτες του… Ο νοών, νοείτω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.