Η Γοργόνα, η αδελφή του Μεγαλέξανδρου

Γράφει ο Μανόλης Νικολουδάκης, Μαθηματικός, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ένας θρύλος σε ένα αναγνωστικό τής Δ΄ Δημοτικού αναφερόταν σε μια γοργόνα, την γοργόνα την αδελφή του Μεγαλέξανδρου, που σταματάει τα καράβια και ρωτάει με πόνο «Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;» και όποτε πάρει αρνητική απάντηση προκαλεί τόσο μεγάλη τρικυμία που βουλιάζει το καράβι. Όταν, όμως, πάρει την απάντηση: «Ζει! Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει!», τότε νιώθει αγαλλίαση και αφήνει το καράβι να φύγει.

Στο θρύλο αυτό η γοργόνα είναι η Ελλάδα. Σήμερα, όμως, σε τούτο το καράβι, την Ψωροκώσταινα, ο καπετάνιος απάντησε αρνητικά στη γοργόνα. Και η γοργόνα αγρίεψε. Και αγρίεψε πολύ. Ποιος είστε κύριε που νομίζετε πως μπορείτε να σκοτώσετε ένα Μέγα Αλέξανδρο; Και θύμωσε πολύ η γοργόνα και βγήκε στους δρόμους. Αλλά χάριν της Δημοκρατίας βγήκε ειρηνικά στους δρόμους! Όμως, εκεί την έδειραν ανηλεώς, την κορόιδεψαν ανηλεώς και την εξευτέλισαν ανηλεώς.

Οι «άρχοντες» που ψηφίστηκαν, γιατί ανάμεσα σε όσα έλεγαν και έταζαν, ανάμεσα στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα,  μιλούσαν και για παράνομη χρήση χημικών, αυτοί λοιπόν οι ίδιοι έκαναν σε χειρότερο βαθμό αυτό ακριβώς που κατηγορούσαν. Εκτεταμένη χρήση χημικών, αδιακρίτως, στο ειρηνικό πλήθος, που μέσα του είχε γέρους και μωρά ακόμα. Και γιατί; Γιατί το πλήθος αυτό φώναζε την αλήθεια και δήλωνε την ενοχή των κυβερνώντων. Αλλά και γιατί ήταν μεγάλο και τους φόβιζε. Ήθελαν να δείξουν μέσω της κρατικής τηλεόρασης στην επαρχία και στους οπαδούς τους ότι δεν ήταν και καμιά διαμαρτυρία τής προκοπής!

Ποιος είστε κύριε Τσίπρα, ρωτούσε η γοργόνα στους δρόμους, που νομίζετε πως μπορείτε να σκοτώσετε ένα Μέγα Αλέξανδρο; Δεν τον σκότωσαν τόσοι αιώνες, τον γνωρίζουν όλοι οι λαοί τής γης και εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να τον σκοτώσετε;

Κύριε Τσίπρα, συνέχισε η γοργόνα οργισμένη, εσείς μπορεί να πετάτε χημικά στα μωρά, αλλά ευτυχώς κάποιοι άλλοι τα αγκαλιάζουν και τα προστατεύουν, είπε κοιτώντας τον κ. Σαμαρά που μετέφερε ένα παιδί μέσα στη Μ. Βρετάνια για να το απομακρύνει από τα χημικά.

Και ξέρετε τι δείχνουν οι πράξεις σας κ. Τσίπρα; συνέχισε οργισμένη η γοργόνα. Κατ’ αρχήν είστε ανιστόρητος, αυτό το φώναξε δυνατά λες και ήθελε να το μάθουν όλοι οι Έλληνες, γιατί αν είχατε την ελάχιστη ιστορική γνώση, γνώση που θα σας δημιουργούσε ενσυναίσθηση του ποιος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και ποιο ήταν το έργο του, αν γνωρίζατε για τον άνδρα που επισκιάζει όλους τους στρατηλάτες της γης ακόμα και σήμερα, δεν θα τολμούσατε ποτέ να αγγίξετε το θέμα των Σκοπίων. Δεν έχουν καμιά σχέση οι Σλάβοι με τον Μέγα Αλέξανδρο. Μα δεν γνωρίζετε το πόσο αργότερα από τον Μακεδόνα βασιλιά ήρθαν οι Σλάβοι; Οι πρώτοι έφτασαν χίλια χρόνια περίπου μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου.

Δεύτερον κ. Τσίπρα, εν προκειμένω δεν πρόκειται για απειρία διακυβέρνησης, δηλ. «είμαστε νέοι στη διακυβέρνηση της χώρας, αφού μας εκλέξατε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το κατά την άποψή μας καλύτερο», όπως σας δικαιολογούσαν κάποιοι το 2015, αλλά πρόκειται περί τραγικού εθνικού εγκλήματος. Δεν θα εξετάσω το γιατί το κάνατε, συνέχισε η γοργόνα, σημασία έχει ότι το κάνατε, δηλ. διαρπάξατε έγκλημα που η απόστασή του από αυτό που ο κοινός νους ονομάζει προδοσία δεν ξεχωρίζει, είπε η γοργόνα και σκούπισε ένα δάκρυ που κύλησε από το αριστερό της μάτι.

Τρίτον παρατηρώ ότι προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία,  οι πολιτικές σας «συναλλαγές» οριοθετούνται στο χώρο τού ανέντιμου, εκτός αν αιφνιδίως συμφωνείτε με τις θέσεις τής κ. Παπακώστα, που δηλώνει Καραμανλική!!!

Τίποτα δεν αποκλείω βέβαια από σας, μπορεί να συμμαχήσετε και με την Χρυσή Αυγή, αρκεί να παραμείνετε στη θέση σας. Άλλωστε τι Αυγή και τι Χρυσή Αυγή; Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι μπερδεύτηκε, είπε η γοργόνα και κούνησε με αηδία το κεφάλι της. Άραγε εκείνη η δίκη με τη Χρυσή Αυγή, γιατί δεν λέει να τελειώσει; Αλλά, αν ούσα υπουργός προστασίας τού πολίτη η κ. Παπακώστα ένοιωθε ανασφαλής, τότε εμείς οι απλοί πολίτες πώς πρέπει να νοιώθουμε; Και από την ανασφάλειά της, σας υπέβαλε την παραίτησή της, αλλά η….αγάπη σας για την κ. Παπακώστα δεν σας άφησε να την κάνετε δεκτή!!! Και αφού δεν την κάνατε δεκτή η κ. Παπακώστα αισθάνθηκε ασφαλής!!! Και αφού αισθάνθηκε ασφαλής σάς έδωσε «μιαν ψήφον εμπιστοσύνης»!!! τι καλά!!!

Φυσικά η διαστροφή συγκυβέρνησης με μη ομοϊδεάτες σας, αρκεί να κυβερνάτε, δεν προέκυψε ελέω Παπακώστα, αλλά προϋπήρξε με τον Καμμένο, που τον αποκάψατε τον….καψερό!!! Αλλά αυτουνού τα ζήταγε η…..γραβάτα του. Ωστόσο, στην προσπάθειά σας να παραμείνετε ως κυβέρνηση, εκτός από τον….καψερό που είπαμε, έχετε φέρει καταστροφή και στο Ποτάμι. Το εξατμίσατε πλήρως!!! Θα διψάσουμε και θα δέεται ο κ. Ιερώνυμος να βρέξει! Πάντως συγχαρητήρια!!! Μπράβο σας!!! Στην καταστροφή αποδεικνύεστε ασυναγώνιστος!!! Γιατί, όμως, όλα αυτά άραγε;

Γιατί θέλετε τόσο πολύ να παραμείνετε λίγο καιρό ακόμη ως κυβέρνηση; Θα μπορούσατε να μην επιδιώξετε τόσο επιμελώς να πάρετε ψήφο εμπιστοσύνης, οπότε δεν θα σας χρέωναν τελικώς και την συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, υποπτεύομαι ότι θέλετε τόσο πολύ να παραμείνετε λίγο καιρό ακόμη ως κυβέρνηση για δύο λόγους.

Ο ένας είναι ότι, ίσως κάπου και για κάποιον λόγο, δώσατε τον «λόγο σας»! και αν και δεν είστε καθόλου φερέγγυος, προσπαθείτε να τον κρατήσετε. Εδώ χαμογέλασε πικρά η γοργόνα, κούνησε με νόημα το κεφάλι της και συνέχισε, γιατί άραγε εδώ δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά; Αυτό βέβαια γεννά πολλά ερωτήματα, αλλά το αφήνω.

Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι θέλετε διακαώς να παραμείνετε ως κυβέρνηση για να προλάβετε να κάνετε τις ελληνοποιήσεις, που υπολογίζετε ότι θα σας φέρουν καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα. Ξέρετε, κ. Τσίπρα, ο αδελφός μου ο Μέγας Αλέξανδρος σεβάστηκε όλους τους ξένους και δεν ελληνοποίησε κανένα! Οι απόγονοι αυτών των ξένων, εκεί στα βάθη της Ασίας, τον θυμούνται και είναι υπερήφανοι για αυτόν, τόσο περήφανοι που τον θεωρούν δικό τους. Και προσέξτε με κ. Τσίπρα, κάποιοι από αυτούς μιλούν και ελληνικά!!! Σλάβικα δεν μιλάει κανένας, μα κανένας! Με ακούσατε κ. Τσίπρα; Ελληνικά μιλούν όχι σλάβικα ξανάπε και είναι ασιάτες όχι σκοπιανοί.

Μετά η γοργόνα ανασήκωσε το κεφάλι της κοίταξε κατάματα τον κ. Τσίπρα και ρώτησε: Για τον αδελφό μου οι ασιάτες είναι υπερήφανοι, για σας κύριε Τσίπρα θα είναι περήφανος κανένας ή θα ντρέπονται όλοι; Δεν περίμενε απάντηση. Χάθηκε στο νέφος από τα χημικά και τις φωτιές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.