Η γεωγραφική ασχετοσύνη του Πρωθυπουργού

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ξέρουμε ήδη ότι ο Πρωθυπουργός είναι ανιστόρητος αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, αφού ανήκει σε μία ιδεολογία που πιστεύει ότι η ιστορία έχει πεθάνει, συνεπώς γιατί να την μάθει. Είχαμε επίσης υποψίες ότι έχει κάποια θέματα με τη γεωγραφία, αλλά αυτό ήταν παράξενο αφού είναι της γεωγραφικής προσέγγισης και όχι της ιστορικής. Δεν περιμέναμε όμως να είναι τόσο άσχετος και για τις Πρέσπες, αφού ήταν επιλογή του να υπογράψει το Προσύμφωνο εκεί και όχι στη Νέα Υόρκη, όπως έγινε με την Ενδιάμεση Συμφωνία το 1995.

Τώρα φαίνεται ότι όχι μόνο δεν ξέρει ότι η Μικρή Πρέσπα δεν είναι αποκλειστικά ελληνική, αφού υπάρχει όντως αλβανικό μέρος και κοινά σύνορα εντός της λίμνης, αλλά αγνοεί επίσης ότι η Μεγάλη Πρέσπα ανήκει σε τρεις χώρες δηλαδή την Αλβανία, τα Σκόπια και την Ελλάδα και δεν μπορεί να είναι βέβαια με μία μοιρασιά του τύπου 50%-50% όπως νόμιζε.

Τέτοια ασχετοσύνη για τα σύνορά μας, ειδικά μετά από διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και τόσο ντόρο που γίνεται από αυτό το θέμα είναι επικίνδυνο. Αν σκεφτούμε επίσης ότι ήταν ταυτόχρονα Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, κατανοούμε σε ποια κρίσιμη φάση βρίσκεται η χώρα μας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ψηφοφόροι αγνοούσαν ότι έχει τόση άγνοια για τέτοια θέματα που απασχολούν τους Έλληνες για τη Μακεδονία. Τώρα τουλάχιστον το έμαθαν και αυτό.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=42233&l=gr

2 σκέψεις σχετικά με το “Η γεωγραφική ασχετοσύνη του Πρωθυπουργού

 • 27/02/2019, 04:29
  Permalink

  Κύριε Λυγερέ περιμένουμε πάντα μέ λαχτάρα, τά άκρως ενδιαφέροντα άρθρα σας. Πραγματικά αυτός ο άνθρωπος, ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών μας, είναι τόσο απίθανα αυτά που λέει καί κάνει ώστε, όχι μόνον μάς αφήνει έκπληκτους ,αλλά δέν ξέρουμε πλέον καί τί νά πιστέψουμε. Όντως; δέν γνωρίζει “ντίπ γιά ντίπ” , (καί αυτός αλλά καί οι σύμβουλοί του, νά υποθέσουμε), από γεωγραφία, ή.; υποκρύπτεται καί κάτι άλλο; Θά τό δούμε κι αυτό εν καιρό.

  Σχολιάστε
 • 27/02/2019, 10:07
  Permalink

  κ. Λυγερέ ότι ο ΠΘ είναι αγεωγράφητος το καταλάβαμε μετά τις επισκέψεις του στη Λέσβο και την Μυτιλήνη! Ότι είναι ανιστόρητος το εμπεδώσαμε όταν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την “δημοκρατία του Ιλιντεν” που συζητούσε με τα σκόπια! Ότι είναι επικίνδυνος όμως κ. Λυγερέ το είχαμε καταλάβει (τουλάχιστον όσοι δεν τρώμε σανό) από τη στιγμή που τον ακούσαμε το 2014 στην ΔΕΘ! Ο χειρότερος λαϊκιστής πολιτικός των τελευταίων 40 χρόνων!!! Και δυστυχώς επαληθευτήκαμε!!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.