Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περιπτώσεις ιώσεων

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Αγαπητό Υπουργείο Παιδείας είναι απαραίτητη η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περιπτώσεις ιώσεων

Αν τα σχολεία κλείσουν μερικές μέρες λόγω ιού, καλό είναι να λάβετε υπ όψιν σας τα εξής. Μην αφήσετε το διάστημα να πάει χαμένο. Σήμερα σε όλες τις πολιτισμένες χώρες γίνονται μαθήματα με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία δεν ήρθε να καταργήσει, αλλά να συμπληρώσει τη συμβατική εκπαίδευση. Είναι καθιερωμένη από πολλά χρόνια σε φυλακισμένους, σε ΑΜΕΑ και σε πολλές άλλες περιπτώσεις , ενώ είναι γνωστό ότι δεν αντικαθιστά τον δάσκαλο (δάδα τους κάλλους).

Έτσι δεν επαναπαύεται το πνεύμα του παιδιού ,αλλά είναι πάντα σε εγρήγορση σαν να πηγαίνει σχολείο και βγαίνει και κάποιας μορφής υλη, χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική παρουσία των εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων. Καλό είναι να ξέρετε επίσης ότι:

Έχουμε πληρώσει ως κράτος πολλά χρήματα για μαθήματα πληροφορικής σε καθηγητές και καθηγήτριες και παρόλα αυτά πολλοί και πολλές του Δημοσίου, δίνουν στα παιδιά φωτοτυπίες γραμμένες στο χέρι , σήμερα, σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, στην Αθήνα.

Δεν ξέρουν ούτε τα βασικά από υπολογιστή από 45 και άνω και καλό είναι μέχρι να πάρουν σύνταξη οι άνθρωποι αυτοί να μάθουν, γιατί πηγαίνουν τα παιδιά μας πολύ πίσω ουσιαστικά και αισθητικά, πιθανόν και μαθησιακά λόγω αυτού. Όταν τα βλέπουν όλα ηλεκτρονικά , βλέποντας ένα χειρόγραφο δεν το υπολογίζουν, το έχουν για μεσαιωνικό.

Μέσω αυτής της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για να μάθουν να γράφουν, μπορεί να γίνει και μια βασική εκπαίδευση στην εξ αποστάσεως, για παράδοση μαθημάτων. Θέλει πρόγραμμα, μέθοδο, αλλά στην αρχή πρέπει να θεσπιστεί και στη χώρα μας για τέτοιες περιπτώσεις, ιώσεων, έστω με βήματα αργά.

Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα να χάνουν μάθηση και να γίνονται φυγόπονα και δεν θα γίνει αυτό, αν υπάρχει οργανωμένο και σύγχρονο κράτος που επί ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμούσαμε να το θίξουμε, αφού ήθελε να τα πάει όλα πίσω για τους γνωστούς λόγους του. Να πείθει τους απαίδευτους πιο εύκολα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.