Η εργαλειοποίηση της πανδημίας

Σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας και η μία μετά την άλλη οι χώρες λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και ιδίως της υπερμεταδοτικής νέας μετάλλαξης «Ομικρον», βλέπουμε ότι στη χώρα μας καταγράφονται δύο θλιβερά αρνητικά ρεκόρ.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

ΤΟ ΠΡΩΤΟ αφορά τον εξαιρετικά υψηλό, σε σχέση με τον πληθυσμό μας, αριθμό θανάτων, που υπερβαίνει τους 100 σε ημερήσια βάση και προσεγγίζει πλέον τις 20.000 από την αρχή της πανδημίας. Πράγματι, είναι χαρακτηριστική η επιστημονική μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα που αναδεικνύει το πρόβλημα της αυξημένης θνησιμότητας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και, κυρίως, των νοσηλευομένων εκτός ΜΕΘ ή εκτός Αττικής, λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται το σύστημα Υγείας. Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, που είναι εξίσου επικίνδυνο, είναι το γεγονός της εργαλειοποίησης μιας επιστημονικής ανάλυσης, όπως η συγκεκριμένη, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης, πράγμα που γίνεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι αξιοσημείωτο ότι σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19 σχεδόν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι, όμως πουθενά η πανδημία δεν έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ της Κουμουνδούρου είναι επικίνδυνη για πολλούς λόγους. Πρώτον, οπλίζει τους αντιεμβολιαστές και πάσης φύσεως αρνητές των εμβολίων, των διαγνωστικών ελέγχων και των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η αποφυγή συναθροίσεων. Δεύτερον, μετατρέπει ένα σοβαρό ζήτημα όπως είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ σε όργανο προπαγάνδας. Και, τρίτον, προκαλεί διχασμό στον ελληνικό λαό όταν η μετάλλαξη «Ομικρον» καλπάζει πλέον σε όλη την Ευρώπη και γι’ αυτό απαιτείται στοιχειώδης ενότητα και σύμπνοια προκειμένου να ενταθούν οι εμβολιασμοί και να θωρακιστεί η δημόσια Υγεία.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σχεδόν υπερδιπλασίασε τις ΜΕΘ, σε σχέση με αυτές που παρέλαβε από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο η αύξηση του αριθμού τους όσο, κυρίως, η καλύτερη στελέχωση και ενίσχυσή τους. Ομως, η εργαλειοποίηση του ζητήματος από τον κ. Τσίπρα είναι απαράδεκτη και όχι μόνο δεν βοηθά στην επίλυσή του, συμβάλλοντας με ουσιαστικές προτάσεις και συστράτευση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας, αλλά διχάζει την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση με την πανδημία και αυτό δεν είναι μόνο πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο, αλλά και εθνικά και υγειονομικά επικίνδυνο.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.