Η επόμενη μέρα…

Γράφει ο Σωτήρης Χήνος

Για το ΠΑΣΟΚ ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η πολιτική του διαδρομή. Είναι φαίνεται ο χρόνος τέτοιος που ευνοεί γενικώς…την ολοκλήρωση διαδρομών. Εξ ου και τα παρασκήνια και τα γεύματα, και οι συζητήσεις, και οι μεταγραφές…

Στη νέα πολιτική κανονικότητα που οικοδομείται, στην μετά χρεοκοπίας και μνημονίων εποχή, η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού με Ποτάμια, Ανεξάρτητους Έλληνες, Βαρουφάκηδες και λοιπά συμπαραμαρτούντα, δεν βρίσκει εύφορο έδαφος. Η επιστροφή της ΝΔ το 2019, στα προ κρίσης εκλογικά ποσοστά, ήταν μόνο η αρχή.

Οδηγούμαστε σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα, που θα μοιάζει αρκετά με αυτήν προ του 2010. Και έχει γίνει φανερό και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, ότι ο δυϊσμός του λεγόμενου κεντροαριστερού, αριστερού χώρου, απλά διευκολύνει την κυβερνητική ηγεμονία της ΝΔ για ένα ασφαλές μελλοντικό χρονικό διάστημα.

Προφανώς, σήμερα δεν υπάρχει ούτε η διάθεση, ούτε η επιθυμία ούτε ο πολιτικός χρόνος για τις απαιτούμενες διεργασίες. Η επομένη όμως των εκλογών, θα σημάνει την απαρχή των σχετικών συζητήσεων. Ο Ανδρουλάκης, θα παλέψει με νύχια και με δόντια να μην φτάσουμε στην καταστροφική γι αυτόν δεύτερη εκλογή, όμως είναι ένα ποτήρι που δεν θα μπορέσει να αποφύγει.

Η επόμενη μέρα, με ή χωρίς αυτόν, θα είναι ταχύτατη σε αποφάσεις που ήδη δρομολογούνται. Αποφάσεις που υποβοηθούν και το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα, που ήδη φαντάζει αβέβαιο. Το προβληματικό στοιχείο έγκειται στο ότι, η ρητορική ΣΥΡΙΖΑ, επέτρεψε στον Μητσοτάκη να διευσδύσει πιο βαθιά πολιτικά στον εν λόγω χώρο, άρα μια συγχώνευση/συγκατοίκηση, θα σπρώξει άμεσα κόσμο προς τη ΝΔ.
Αυτό όμως για τους διοργανωτές, είναι προτιμότερο να γίνει μετά τις εκλογές και όχι πριν. Μετά θα έχουν 3-4 χρόνια να επαναπατρίσουν κόσμο, εκμεταλλεύομενοι και τη σωρευμένη φθορά της κυβερνητικής εξουσίας.

Το θέμα είναι το κατά πόσον αυτή η συγχώνευση θα ΠΑΣΟΚοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα ΣΥΡΙΖοποιήσει εντελώς το ΠΑΣΟΚ.

Στην Πειραιώς πάντως, εύχονται το δεύτερο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.