Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας…

Γράφει ο Σωτήρης Χήνος

Το καλό μας κράτος, διαβάζω, θα επιδοτήσει το ρεύμα των νοικοκυριών, για το ερχόμενο διάστημα με ένα ποσό ύψους 2 δις. Εν πρώτοις, θεωρώ το ποσό ιδιαιτέρως μεγάλο και αντί τα κυβερνητικά στελέχη να επαίρονται, καλό θα ήταν να το σπάσουν σε πενηνταράκια και να μας το αναλύσουν.
Η δυστυχία όμως της ιθαγένειας δεν σχετίζεται τόσο με αυτό, όσο με τα σχόλια και τις “αναλύσεις” που επακολούθησαν.

Σχόλιο 1. Με τα δικά μας λεφτά επιδοτεί το ρεύμα…Λυπάμαι που θα απογοητεύσω τους λάτρεις των παραμυθιών, όμως το κράτος δεν έχει άλλα λεφτά. Τα δικά μας μόνο έχει. Αν θέλει να δώσει επίδομα ναυτίας για ταξίδι στα Κύθηρα, από τα δικά μας το δίνει. Αν κάποιοι ενοχλούνται από τα επιδόματα σαν πολιτική, ευκαιρία να διατρανώσουν την αντίθεσή τους. Επίσης, όταν παίρνει από τον Κώστα 20 χιλ. φόρο και και ο Νίκος είναι στο αφορολόγητο, ο Νίκος επωφελείται από τα επιδόματα και όχι τόσο ο Κώστας…Ας πούμε ότι έτσι κάνει και αναδιανομή.

Σχόλιο 2. Δεν θα έπρεπε να μας δίνει τα δικά μας λεφτά, αλλά να επιβάλλει στη ΔΕΗ να μειώσει τις τιμές. Πρώτον δεν υπάρχει μόνο ΔΕΗ. Η ΔΕΗ πουλάει στο 60% των νοικοκυριών. Αν ανάγκαζε τη ΔΕΗ να μειώσει τις τιμές (μαϊμού dubbing), θα νόθευε τον ανταγωνισμό και θα έκλεινε τις άλλες επιχειρήσεις. Και ποιος θα κάλυπτε τελικά τις ζημίες που θα εμφάνιζε η ΔΕΗ; Το κράτος…πάλι με τα δικά μας τα λεφτά...Δεν το λες και ευφυές σαν σχέδιο.

Σχόλιο 3. Το κράτος μέσω αύξησης κεφαλαίου 1,3 δις, έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ και σήμερα επιδοτεί τα νοικοκυριά με 2 δις. Γιατί, λένε, δεν αγοράζει πίσω τη ΔΕΗ;;; (!!!!) Εδώ ειδικά σηκώνω λευκή σημαία. Τι εννοεί ο ποιητής;;;
Αντί το κράτος να επιδοτήσει τα τιμολόγια των νοικοκυριών, να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να εξαγοράσει τις μετοχές των λοιπών μετόχων;;;; Και τα νοικοκυριά πως θα επωφεληθούν;
Το κράτος δεν θα δώσει 2 δις στη ΔΕΗ….ούτε προφανώς και στις άλλες εταιρείες. Θα δώσει 2 δις στον Κώστα και τον Νίκο για να τους μειώσει τους λογαριασμούς… Δεν είναι και πυρηνική φυσική.

Τώρα θα ρωτήσει κανείς, γιατί πρέπει εν έτει 2022 να ασχολείται κανείς για να εξηγήσει τα αυτονόητα.
Εξ ου και η δυστυχία του να είσαι Έλληνας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.