Η Δικαιοσύνη αλλάζει εκ βάθρων!

Αν ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της χώρας και σπάσει το “γόρδιο δεσμό” απελπισίας…  Αν χτιστεί κράτος δικαίου ΚΑΙ ΟΧΥΡΩΘΕΙ η εντιμότητα του… Τότε, δεν θα ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ από κανέναν η ποιότητα της Δημοκρατίας ΜΑΣ! Αν βγάζει γρήγορες και έντιμες αποφάσεις… Αν τερματίσει τις αφόρητες καθυστερήσεις που διώχνουν τις επενδύσεις… Τότε, η Ευρώπη θα δει με ζήλια μια νέα, όμορφη Ελλάδα…

Του Νάσου Τσαγκανέλη

Το “μεγάλο μάτι” της Δημοκρατίας, είναι η Δικαιοσύνη! Δυστυχώς, στην Ελλάδα 10ετίες την κακοποιούσαν οι πολιτικές αυθαιρεσίες. Οι ελεεινές, παρεμβάσεις. Οι εκβιασμοί, λεφτάδων. Με όπλο, το χρήμα… Οι βρώμικες συμφωνίες με διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους. Οι συγκαλύψεις σκανδάλων. Και οι δικαστικοί, με εύθραυστη συνείδηση…

Και το κυριότερο. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ. Να βγάζουν αποφάσεις, ακόμα και σε 15 χρόνια (!!!)

Οι ξένοι επιχειρηματίες, μας μούντζωσαν. Και λάκιξαν… Τι να πρωτοθυμηθείς; Τις συνεχείς αναβολές στις δίκες; Οι προκλητικές παρατάσεις. Η αργόσυρτη γραφειοκρατία… Έχουν διώξει χιλιάδες ξένες επενδύσεις. Κακός δαίμονας; Πάντα, οι φαύλοι πολιτικοί. Αυτοί, εμπλέκουν ανακριτές, εισαγγελείς,δικαστές… Και ακινητοποιούν, για ίδιον όφελος, το αργοκίνητο ή το διεφθαρμένο δικαστικό σύστημα.

Αν πράγματι, όπως έμαθα, ήδη χτίζεται η υπ’ αριθμόν μια μεγάλη μεταρρύθμιση αυτή που μπορεί πράγματι να ΚΛΕΙΣΕΙ ολάνοι\χτες πληγές… Χειρότερες και από τις φαραωνικές που είχαν τρομάξει τότε την Ιστορία.

Αυστηρό, το πρωτόκολλο.

Πρώτον, ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ. Θα ανατρέπει εγκαίρως εκτροπές παρακμής. Δεν θα περνάνε τα σημεία και τέρατα του εκτροχιασμένου χθες.

Δεύτερον, η ψηφιοποίηση θα συντρίψει τη γραφειοκρατία. Που την διαολοστέλνουν κάθε μέρα οι πολίτες. Δικαίως, την ξεφωνίζουν…

Τρίτον, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ γρήγορες δικαστικές αποφάσεις. Η “λερναία ύδρα” εξαφανίζεται με τις καθυστερήσεις μαρτυρίου.

Τέταρτον, μόνο αυτά τα τρία να ολοκληρωθούν. Και να λειτουργούν. Ασταμάτητα… Θα γίνουν, ο αυριανός καταλύτης των μεγάλων επενδύσεων! Και ταυτόχρονα, θα γίνουν μοχλός οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Και πέμπτο, η οργανωμένη, αδιάλλακτη και θαρραλέα αλλαγή θα γίνει η ανίκητη θεματοφύλακας του κράτους δικαίου.

Αν αυτή, η ισχυρή πολιτική βούληση, δεν στραβώσει. Και δεν υποκύψει. Και αν φτάσει με πρωτόκολλο μη ανατρέψιμο και στερεωθεί η ισχύς της Πολιτείας… Τότε, ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ από κανέναν η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

Η Ευρώπη, θα ζηλέψει… Μόλις δει έκπληκτη μια νέα Ελλάδα! Όμορφη, με κάρτα εισόδου στο Μέλλον!!!

ΥΓ: Όπως επίσης πληροφορούμαι, οι αίθουσες των μεγάλων δικαστηρίου θα εκσυγχρονιστούν. Το Ιστορικό Αρσάκειο, η ναυαρχίδα πολλά χρόνια στη θέμιδα. Θα γίνει αγνώριστο. Ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη και οι μεγάλες πόλεις θα αποκτήσουν μεγαλοπρεπή δικαστικά κτίρια. Που θα συμβαδίζουν με την μεγάλη αλλαγή του κράτους Δικαίου.

Αν δεν ολοκληρώσουν τη δικαστική αλλαγή που ορκίστηκαν θα χάσουν το ρετιρέ της εξουσίας. Πιστεύω, ότι η σημερινή αξιόπιστη δύναμη θα δώσει στη μίζερη χώρα τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μεταρρύθμιση αξιοπρέπειας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.