Η απαράδεκτη Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η απαράδεκτη Τουρκία θεωρεί ότι μπορεί να επηρεάσει τους πάντες μέσω των παράλογων κινήσεών της, μόνο που αυτές δεν αποτελούν πράξεις αν υπάρχει αντίσταση από τους άλλους.

Τώρα δεν αμφισβητεί μόνο την ΑΟΖ ενός κράτους που θεωρεί ότι δεν υπάρχει, αλλά προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον ίδιο τρόπο.

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα για την Τουρκία, διότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ούτε το Σύνδρομο Στοκχόλμης, ούτε ηττοπάθεια, ούτε κατοχή κατά συνέπεια οι Ευρωπαίοι ηγέτες απαντούν θεμελιακά διαφορετικά σε αυτές τις προσπάθειες. Και το μόνο που καταφέρνει η Τουρκία είναι να ενώσει όλο και περισσότερο τα κράτη μέλη, τα οποία έχουν βαρεθεί τη συμπεριφορά της και σε νατοϊκό επίπεδο.

Κατά συνέπεια δεν πρέπει να επιδιώκει τα αποτελέσματα που θέλει και αυτό διότι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τα ίδια συμφέροντα με την Κύπρο και την Ελλάδα λόγω της ανακάλυψης των υδρογονανθράκων. Έτσι η απαράδεκτη Τουρκία που δείχνει όλο και περισσότερο το πραγματικό της πρόσωπο, απομονώνεται.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=44133&l=gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.