Η αλβανική προπαγάνδα στα Σκόπια

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η επανεκλογή του ηγέτη του αλβανικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για ενσωμάτωση, επιβεβαίωσε την προσέγγιση που έχουν οι Σκοπιανοί αλβανικής καταγωγής που θέλουν να ονομάζονται Αλβανοί και όχι βέβαια Μακεδόνες, ενώ επίσημα είναι υπέρ του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Η αλβανική προπαγάνδα συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο να προωθεί το σχέδιό της και θέλει τα Σκόπια και η Αλβανία να έχουν όλο και περισσότερα κοινά στοιχεία όπως τα νατοϊκά και τα ευρωπαϊκά για να επιτραπεί στη συνέχεια η αλλαγή φάσης, έτσι ώστε το Τέτοβο π.χ. να προσαρτήσει την Αλβανία χωρίς δυσκολίες τεχνικές μετά την πολιτική απόφαση. Η αλβανική προσέγγιση ακολουθεί μια πάγια τακτική που ενισχύει εντατικά την αλβανική μειονότητα. Είναι αναγνωρισμένη, έχει αποκτήσει επίσημα τη γλώσσα της μέσω του Συντάγματος των Σκοπίων, πέτυχε να λέγεται αλβανική και όχι βέβαια μακεδονική.

Η αλβανική προπαγάνδα εκμεταλλεύεται τα Σκόπια και την κυβέρνηση επειδή είναι ευάλωτη, αλλά δεν είναι ποτέ προς όφελος των Σκοπίων αλλά πάντα αποκλειστικά των Αλβανών, έτσι ώστε αυτοί να έρθουν όλο και πιο κοντά στην ίδια την Αλβανία. Δεν πρόκειται λοιπόν για μια συμμαχία με το σκοπιανό σύστημα, αλλά για μια συστηματική φθορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.