Η Αλβανία και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι η Αλβανία θα υπερψήφιζε το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, αλλά τώρα έγινε και μάλιστα αμέσως μετά την Ελλάδα, για να μη χαθεί χρόνος για την ένωση με το αλβανικό στοιχείο στα Σκόπια. Η Αλβανία συνεχίζει να παίζει το δικό της παιχνίδι ανενόχλητη, λες και κανένας δεν καταλαβαίνει τι κάνει με το θέμα της Μεγάλης Αλβανίας.

Κάνει ήδη τις επαφές με όλα τα αλβανικά στοιχεία για να έχει ένα συντονισμό κινήσεων. Μετά την άρση εμπορικών συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο, η υπερψήφιση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων, είναι η δεύτερη επίσημη πράξη της Αλβανίας προς την ολοκλήρωση του οράματός της. Επίσης ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας λέει από τώρα ότι θέλει να ενώσει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο κι ότι μιλά με την Ελλάδα για τα σύνορά της με την Αλβανία.

Προωθεί μάλιστα και την αλλαγή των συνόρων μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου. Αυτό αποδεικνύει από μόνο του ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών μόνο σταθεροποίηση της περιοχής δεν έχει φέρει κι ότι αντιθέτως βοηθάει με την ύπαρξη του να δημιουργηθούν προβλήματα παντού, με το πρόσχημα ότι τα πράγματα είναι ρευστά σε όλη την περιοχή των Νότιων Βαλκανίων.

Έτσι αντιθέτως έχουν ανοίξει οι ορέξεις άλλων κρατών που περίμεναν εδώ και καιρό να είναι επιτέλους υποχωρητική η Ελλάδα, για να μπορέσουν να αρπάξουν την ευκαιρία και να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους, πράγμα το οποίο βλέπουμε και τώρα με την υπερψήφιση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής των Σκοπίων.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=42212&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.