Γιατί θα πετύχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Γράφει ο Σεραφείμ Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμονας

Δεν επιθυμώ να εξαντλήσω τους λόγους της διαφαινόμενης επιτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκης αλλά να δώσω έμφαση σε κάποια σημεία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαθέτει με βάση τα βιογραφικά των μελών της την τεχνογνωσία εκεί που χρειάζεται.

Είναι ποιοτικά και αξιακά πολύ ανώτερη από την προηγούμενη . Ποιοτικά λόγω των γνώσεων και της ποιότητας του χαρακτήρα. Αξιακά γιατί αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν στο υπάρχον ελεύθερο σύστημα της αγοράς . Δεν πάνε να το ανατρέψουν ,ούτε να το παίξουν ήρωες ή άγιοι. Έχουν τα πόδια τους στη γη και αυτό φαίνεται από αυτά που έχουν κάνει και όχι από αυτά που λένε !

Προέρχονται τα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτακη από τον ανταγωνισμό.Αυτό σημαίνει ότι είτε οικονομικά είτε πολιτικά έχουν ανταγωνισθεί άλλους και βγήκαν νικητές ή δεν λύγισαν .

Μη θυμηθώ τι πόλεμο δέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης για τη NOVARTIS ή πόσους ψήφους πήρε ο κ. Δενδιας στη β3 Αθηνών .Δεν λύγισαν και βγήκαν νικητές .

ΟΛΑ τα μέλη της κυβέρνησης είναι επιτυχημένα στους τομείς ενασχόλησης τους , με καταγεγραμμένη δεδομένη δυναμική.

ΑΛΛΑ πάνω από όλα πιστεύουν στους όρους που υπάρχουν σήμερα,γνωρίζουν το σύστημα από μέσα .
Τα αγκάθια που έχει ένας κρατικοδίαιτος παράγοντας δεν τα έχουν ή νομίζω ότι δεν θα τα έχουν αυτοί :Ανεπαρκή χρόνο για δουλειά , έλλειψη τόλμης για ανάληψη πρωτοβουλιών ,έλλειψη μέριμνας για τον περιορισμό του κόστους , έλλειψη φαντασίας για αξιοποίηση ευκαιριών .

Βέβαια κάθε προσπάθεια χρειάζεται συντονισμό και πειθαρχία.

Συντονισμό με σωστό καταμερισμό , εξειδίκευση .Αυτή έχει γίνει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη .

Πειθαρχία για την εκπλήρωση των στόχων.Αυτή μένει να την κρίνει το πλήρωμα του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένας δεν έχει την ιδιοκτησία επί των παραγομένων υπηρεσιών και ότι οι υπηρεσίες τους στον ελληνικό λαό ανήκουν στον ίδιο το λαό . ΤΕΡΜΑ στους φατριασμούς και στην αγάπη για την καρέκλα που μας χόρτασε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.