Γιατί στους σεισμούς της Κεφαλονιάς δεν είχαμε ούτε ένα νεκρό;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Μήπως γιατί ο Σαμαράς απτήν πρώτη στιγμή  μερίμνησε ο ίδιος προσωπικά να βγουν όλοι έξω και  να μην υπάρχει νεκρός; (Ακόμα και οι αντίπαλοι του το λένε) Αντιλήφθηκε και στους σεισμούς  και  σε κάθε αντίστοιχη  φυσική καταστροφή,  απτήν πείρα του , τις εμπειρίες του, τον ορθολογισμό του και  το κοφτερό μυαλό του  την κατάσταση και τον κίνδυνο. Κατάλαβε ,ότι αν  δεν μεριμνήσει  με  την κινητοποίηση των κατάλληλων  ανθρώπων θα θρηνήσουμε θύματα. Δεν υποτίμησε τίποτα δεν έχασε τη ψυχραιμία του και έδωσε μάχη με μοναδική αξιοπρέπεια.

Όχι δεν κάνω σύγκριση με τον Τσίπρα.  Αλίμονο. Σύγκριση κάνουμε μεταξύ ομοειδών καταστάσεων, μυαλών, ατόμων.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα τρωκτικό τυφλό  μέσα σε τούνελ  που το μυαλό του είναι πώς θα φάει,   με ένα λιοντάρι βασιλιά των ζώων  που φροντίζει για όλους βάζοντας μπροστά τον εαυτό του για να σώσει  τα έμβια όντα (Για να θυμηθούμε και τον Αίσωπο)

Το υπενθυμίζω σε εσάς που πιστέψατε τις  ασύστολες συκοφαντίες  και τα αισχρά ψεύδη για ένα πρωθυπουργό που έδινε τη ζωή του για όλους εμάς που έβλεπε μπροστά του  μόνο την πατρίδα  παρά τα μεγάλα εμπόδια που του έθεταν παντού και πολλοί.  Έβρισκαν ένα πολιτικό λάθος του μερικοί,  κατά την   κρίση τους που την έλεγχε ο Τσίπρας  και η συνομοταξία του και έσπειραν φανατισμό σε όλη τη χώρα.

Τι σχέση έχει αυτό ω παράλογοι άνθρωποι με τον χαρακτήρα ,τις αξίες , την οικογένεια, την παιδεία και την πνευματικότητα του ατόμου; Αυτό δεν το σκεφτήκατε όταν φέρνατε απαίδευτο άτομο χωρίς άξιες,  χωρίς παιδεία, χωρίς πείρα, χωρίς μόρφωση, χωρίς πνευματικότητα με γονίδια   offshore εταιρείες, κρατικό χρήμα  εύκολο κλπ, φορέα του φανατισμού, της αγένειας   και των  συκοφαντιών;

Δεν εκτιμήσατε τίποτα.  Από  την αγνωμοσύνη σας και την έλλειψη πνευματικότητάς σας τα περνάμε όλα αυτά . Ναι είστε απνευμάτιστοι εσείς με τα 12 πτυχία που μας τους φέρατε. Τα ημισφαίρια του εγκεφάλου σας δεν είναι ισορροπημένα. Αν ήταν θα είχατε  σφαιρική εκτίμηση.  Κάνετε την αυτοκριτική σας .

Θα είχαμε άλλη ηρεμία τώρα ως χώρα, άλλη οικονομική κατάσταση αν η κρίση σας ήταν όχι επιδερμική και ελεγχόμενη.  Προσπαθήστε να σκάψετε μέσα σας . Δε θέλουμε άλλα δεινά. Αρρωστήσαμε να θάβουμε παιδιά εξ αιτίας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.