Για όσους βουλευτές δεν ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ο κόσμος που ψήφισε ΝΔ στην πλειοψηφία του, ανήκει στον Χριστιανικό Ορθόδοξο και πιστεύει στον Τριαδικό Θεό.

Οι Βουλευτές της ΝΔ που δεν ορκίστηκαν στον Τριαδικό Θεό, κατά κάποιο τρόπο παραπλάνησαν τους ψηφοφόρους τους, γιατί οι ψηφοφόροι τους πίστευαν ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και εξεπλάγησαν . Σαν να περίμεναν να πάρουν τη ψήφο, χωρίς να ξέρει ο κόσμος τι πιστεύουν. Αν ήταν άθεοι η βουδιστές η οτιδήποτε άλλο έπρεπε να το ξέρουν οι ψηφοφόροι. Ακόμα και ο Τσίπρας είχε πει τη μόνη αλήθεια στη ζωή του, ότι είναι άθεος. Ακόμα και αυτός…

Επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο να κρίνουμε πλέον όλους τους βουλευτές και να μη χαϊδεύουμε κανένα και καμία, μετά από όσα περάσαμε, θα πρέπει να τους λέμε πολιτισμένα, να ομολογούν τι πιστεύουν και όχι να το βλέπουμε κατ ευθείαν στη Βουλή. Αυτό είναι υποκριτικό.

Όταν λένε συνείδηση τι εννοούν; Οι Αρχαίοι μας για να κάνουν το <γνώθι σ αυτόν> πέρασαν αιώνες. Αυτοί οι περισσότεροι κάνουν ότι έχουν συνείδηση για το κοινό καλό, ενώ μπορεί να είναι απνευμάτιστοι; Δεν μπορεί ο απνευμάτιστος άνθρωπος να έχει αναπτύξει τη συνείδησή του, αν δεν έχει δουλέψει χρόνια για αυτό.

Εμάς που είμαστε Χριστιανοί ορθόδοξοι με ανοικτότητα δεν μας ενδιαφέρει ο όρκος καθ αυτός, αλλά η συνέπεια και απαραίτητα καιη πνευματικότητα του ατόμου που παίρνουμε στη δουλειά μας. Παίρνουμε π.χ. ένα Μουσουλμάνο; Πολύ σωστά κάνουμε, αλλά πρέπει να το ξέρουμε και να μην υποκρίνεται ότι είναι Βουδιστής η να μας βγαίνει κάτι άλλο. Πρόκειται για άλλη κοσμοθεωρία που πιθανόν να μη συνάδει για την εργασία μας στο χώρο μας. Για μια απλή παρέα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση στ απνευματιστα άτομα δεν βρίσκονται σε ισορροπία τα ημισφαίρια του εγκεφάλου, όπως φυσικά και σ αυτά που υποκρίνονται ότι έχουν πνευματικότητα, ενώ δεν έχουν και το κάνουν για δημόσιες σχέσεις. Αυτά οι βουλευτές πρέπει να τα προσέχουν, γιατί δεν είναι στο απυρόβλητο και θα βρίσκονται σε συνεχή κριτική.

One thought on “Για όσους βουλευτές δεν ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο

  • 19/07/2019, 09:18
    Permalink

    Πολύ καλά όλα αυτά. Ξαφνικά η Πιπιλή να αναφέρω το όνομα που εσείς δεν λέτε για ευνόητους λόγους , πως το γήρας δεν έρχεται μόνο του . Τώρα στα γεράματα ανακάλυψε πως δεν υπάρχει Θεός. Δεν φταίει όμως αυτή φταίνε πρωτίστως οι ψηφοφόροι, που ψηφίζουν ανθρώπους σαν την Πιπιλή, τον Γιαννη Λοβέρδο,σαν την Βούθλτεψη και άλλους πολλούς. Όσο πιο πολύ φωνάζει , ρύζι στα κανάλια στο ραδιόφωνο, τόσους περισσότερους ψηφοφόρους. Τα απόνερα της μεταπολίτευσης. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε βιασμούς , δολοφονίες σαν αυτή στην Κύπρο, στα Γιάννενα με Γιακουμάκη, στην Κρήτη τον άλλο με την Αμερικανίδα , το Φύσσα , κλπ. Κάτι πήγε στραβά στην οικογένεια , στα σχολεία, στον στρατό στην κοινωνία, και πρέπει να διορθωθούν για να έχουμε αποτέλεσμα στην επομένη γενιά. Ασυλα, καταλήψεις, ατιμωρησία κλπ πρέπει να εξαλειφθούν. Περαστικά μας.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.