Φορείς που εξυπηρετούν την τουρκική πολιτική στην Θράκη

Αυτοί είναι όλοι οι φορείς που δρουν στη Θράκη εξυπηρετώντας τα Τουρκιά συμφέροντα. Είναι καλά οργανωμένοι και καθημερνά εφευρίσκουν διάφορα θέματα για να καταγγείλουν στους παγκόσμιους οργανισμούς. Ότι μπορεί να βλάψει και να δυσφημήσει την Ελλάδα. Ταυτόχρονα κοιτάζουν με δελεαστικούς τρόπους να ομαδοποιήσουν και να παρασύρουν τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης κατά της  χώρας τους της Ελλάδας.

Είναι τόσο θλιβερά προβλέψιμα αυτά τα τουρκόφρονα σωματεία που πραγματικά μόνο κορόιδα μπορεί να επηρεάζονται από τις ενέργειες τους.

Σωματεία που ΠΟΤΕ  δεν μπόρεσαν να ασκήσουν την παραμικρή κριτική σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ θέμα κατά της Τουρκίας, τι βαρύτητα να έχουν; Ότι δηλώσει η Τουρκία το υποστηρίζουν. Γι’ αυτό δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην Ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, παρά την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν προφέροντας πολλά “δώρα”, μεταξύ αυτών και υποτροφίες κάθε χρόνο για σπουδές στην Τουρκία.

Φορείς της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, ή Μειονοτικοί σύλλογοι όπως αυτοαποκαλούνται,  ειναι οι εξής.

Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης,
Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης-Ευρώπης,
Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης,
Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης,
Τουρκική Ένωση Ξάνθης,
Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης και
η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Μουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Η μουσουλμανική μειονότητα Ελλάδος (τουρκικά: Yunanistan müslüman azınlığı, βουλγαρικά: мюсюлманско малцинство на Гърция mjusjulmansko maltsinstvo na Gǎrcija, τσιγγανικά: Xoraxani selyori andi Elada) είναι η μόνη ρητά αναγνωρισμένη μειονότητα, και μάλιστα ως θρησκευτική, στην Ελλάδα βάσει του άρθρου 45 της Συνθήκης της Λωζάνης.

Αριθμεί 120.000 περίπου άτομα, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.Η μουσουλμανική μειονότητα σήμερα αποτελείται από τρεις Εθνοτικές ομάδες: Τούρκους ή τουρκόφωνους (στην ελληνική βιβλιογραφία μετά το 1990 αναφέρονται ως Τουρκόφωνοι ή Τουρκογενείς – Κατά τον Κ. Τσιτσελίκη είναι μια προσπάθεια της Ελλάδας να ελαττωθεί ο χαρακτηρισμός της μειονότητας ως εθνικά Τουρκικής ),  Πομάκους και Ρομά. Υπάρχουν και 3.000 περίπου Αλεβίτες (κυρίως ορεινοί Πομάκοι) που ισχυρίζονται ότι καταπιέζονται από την πλειοψηφία των Σουνιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.