Φοιτητικές εκλογές. Ο πιο απαξιωμένος θεσμός της σύγχρονης δημοκρατίας μας

Γράφει ο Σωτήρης Χήνος

Σήμερα (χθες) έχουμε φοιτητικές εκλογές. Τον πιο απαξιωμένο θεσμό της σύγχρονης δημοκρατίας μας. Με παρατάξεις που έχουν πάνω από 30 χρόνια να ανακοινώσουν αποτελέσματα, να εκλέξουν ΕΦΕΕ, ακόμα και να κάνουν εκλογές (βλ. ΑΣΟΕΕ)….

Ο λόγος; Φαίνεται στη φωτογραφία. Η διαδικασία αυτή δεν εκφράζει τους φοιτητές γιατί δεν λύνει τα θεμελιώδη ζητήματα της εκπαίδευσης. Οι πολιτικές συμμορίες ανενόχλητες λυμαίνονται τον χώρο του πανεπιστημίου, όσες διαδοχικές πρωτιές και να πετυχαίνει η ΔΑΠ. Φτάσανε και στο πάτο του πηγαδιού να στοχοποιούν με αφίσες φοιτητές που απλά έχουν διαφορετική άποψη….“Καταζητείται, νεκρός ή ζωντανός”….Πανεπιστήμια Far West

H ΔΑΠ παρά τη δυναμική της δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα γιατί αναπαράγει το ίδιο σάπιο καθεστώς. Πήρε την πρωτιά για να διαλύσει τη σαπίλα, όμως απλά προπαθεί ανεπιτυχώς να τη διαχειριστεί ως πρώτη δύναμη. Και η μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία ζει σε καθεστώς ανελευθερίας, συχνά και τρόμου, σε ΑΕΙ που διαχρονικά αποτελούν ορμητήρια και κέντρα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων μπαχαλάκηδων.

Η απουσία της πολιτείας κάποια στιγμή θα έφερνε και την αντίδραση αυτής της σιωπηρής πλειοψηφίας.
Ήδη εκφράζεται σε κάποιες σχολές δυναμικά θέτοντας το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων. Προωθώντας με νέα πνοή και νέα δυναμική το πρόσταγμα για ένα σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, φιλελεύθερο πανεπιστήμιο…
Όταν δεν εκφράζουμε την κοινωνία, η κοινωνία μας προσπερνά…
Ευτυχώς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.