Φ. Μπαραλιάκος: Οι Έλληνες επιβραβεύουν την κυβερνητική πολιτική με την εμπιστοσύνη τους

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες επιβραβεύουν την κυβερνητική πολιτική με την εμπιστοσύνη τους. Πιστώνουν στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό την αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, την αποφασιστικότητα στην εξωτερική μας πολιτική, την γενναία καταπολέμηση των συνεπειών στην οικονομία εξαιτίας του κορονοϊού καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος δημόσιας ασφάλειας. Αντιλαμβάνονται και συντάσσονται με την μεταρρυθμιστική μας πολιτική και την αλλαγή πολιτικού παραδείγματος»

Την άποψη ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και αφού η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία εκφράζει σε συνέντευξή του στο LastPoint.gr ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ κ. Φώντας Μπαραλιάκος με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν κάλπες και μάλιστα σύντομα. 

Όσο για τα την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο κ. Μπαραλιάκος δηλώνει ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση με τις αυταπάτες της διέλυσε την επιχειρηματικότητα και επιδόθηκε σε αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις. 

«Τα παραδείγματα πάρα πολλά. Στα 4,5 χρόνια που διαχειρίστηκαν τις τύχες της πατρίδας μας επέφεραν καταστροφικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα», τονίζει.

Ο κ. Μπαραλιάκος αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά και τονίζει πως η υπογραφή της συμφωνίας με την Ιταλία για τον καθορισμό ΑΟΖ είναι ένα καλό βήμα.

«Σε κάθε περίπτωση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι απρόσβλητα. Το διπλωματικό κεφάλαιο και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι εγγυητές και θεματοφύλακες της εδαφικής μας ακεραιότητας και στο τελευταίο χιλιοστό της πατρίδας μας», υπογραμμίζει. 

Όσο για τον τουρισμό που βρίσκεται σε συμπληγάδες ο κ. Μπαραλιάκος αναφέρεται στις κινήσεις που γίνονται από την κυβέρνηση και τονίζει ότι  «εφόσον  τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, όχι μόνο θα περισώσουμε την φετινή τουριστική περίοδο, αλλά θα θέσουμε τις βάσεις για να εκτοξεύσουμε την επόμενη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά» 

Αναλυτικά η συνέντευξή του κ. Φώντα Μπαραλιάκου στο LastPoint.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Χονδρογιάννη:

 

Πιστεύετε πως η Τουρκία τελικά θα υλοποιήσει τις απειλές της και θα προχωρήσει σε  έρευνες κοντά στην Κρήτη ή σε άλλα νησιά ενδεχομένως της Δωδεκανήσου;

Η Τουρκία έχει επιλέξει να κινείται σε μια τροχιά σύγκρουσης. Δημιουργεί εστίες έντασης και αποδύεται σε μια προσπάθεια να επιβάλει γεωπολιτικά τετελεσμένα. Γι’ αυτό, άλλωστε, η σύναψη του παράνομου συμφώνου με τη Λιβύη αποτελεί στρατηγικό της στόχο στην Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό να προχωρήσει σε έρευνες ακόμα και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Επιχειρεί να δημιουργήσει ταυτόχρονα πολλαπλά μέτωπα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Η αποθράσυνση της τουρκικής προκλητικότητας οφείλει και θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Η Ελληνική Κυβέρνηση απέδειξε και στον Έβρο ότι διαθέτει την βούληση, την ισχύ και το σχέδιο για να αποτρέψει κάθε επιβουλή εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων. Η υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για χάραξη και ανακήρυξη της ΑΟΖ με την Ιταλία είναι το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για ανάλογη διευθέτηση στο Αιγαίο με την εν τοις πράγμασι ακύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου. Σε κάθε περίπτωση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι απρόσβλητα. Το διπλωματικό κεφάλαιο και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι εγγυητές και θεματοφύλακες της εδαφικής μας ακεραιότητας και στο τελευταίο χιλιοστό της πατρίδας μας

Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δίνουν προβάδισμα στην κυβέρνηση σε σχέση με ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι ανοίγουν πάλι το θέμα των εκλογών.  Τι λέτε;

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες επιβραβεύουν την κυβερνητική πολιτική με την εμπιστοσύνη τους. Πιστώνουν στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό την αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, την αποφασιστικότητα στην εξωτερική μας πολιτική, την γενναία καταπολέμηση των συνεπειών στην οικονομία εξαιτίας του κορονοϊού καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος δημόσιας ασφάλειας. Αντιλαμβάνονται και συντάσσονται με την μεταρρυθμιστική μας πολιτική και την αλλαγή πολιτικού παραδείγματος. Ο Πρωθυπουργός σε όλες τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι ζήτημα πρόωρων εκλογών δεν υπάρχει. Πρόθεση της παρούσας Κυβέρνησης αποτελεί η εξάντληση της τετραετίας και οι εκλογές να προκηρυχθούν στην ώρα τους όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας. Η τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και το κυβερνητικό έργο προχωρά απρόσκοπτα με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς. 

Δεν έχει σταματήσει η κριτική στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση  για τα  μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που θεωρούνται ανεπαρκή . Ποια η  απάντηση σε εκείνους που λένε πως ουσιαστική στήριξη δεν υπάρχει;

Η υποκρισία στην Αξιωματική Αντιπολίτευση περισσεύει. Η ιδεοληπτική τους πολιτική εξόντωσε τις ίδιες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους για τους οποίους τώρα δήθεν ενδιαφέρεται. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση με τις αυταπάτες της διέλυσε την επιχειρηματικότητα και επιδόθηκε σε αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Τα παραδείγματα πάρα πολλά. Στα 4,5 χρόνια που διαχειρίστηκαν τις τύχες της πατρίδας μας επέφεραν καταστροφικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Αύξησαν παντού τους φόρους. 

Εμείς σε όλα αυτά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται σε πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο, απαντάμε συντεταγμένα, με σχέδιο και σοβαρότητα. Η Κυβέρνηση έχει λάβει πολλά μέτρα ελάφρυνσης, στήριξης και ενίσχυσης της αγοράς, τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων, και έχει εκπονήσει ήδη τα επόμενα βήματα για να ξεπεράσουμε μια ώρα αρχύτερα τις συνέπειες της ύφεσης.  Και όλα αυτά μέχρι στιγμής από τη δική μας οικονομική δεξαμενή, από εθνικούς πόρους, χωρίς να έχουμε ακόμα εισπράξει κοινοτική χρηματοδότηση. 

Η πανδημία έχει δημιουργήσει ήδη οικονομική ύφεση. Θα μπορέσει η Ελλάδα να αντέξει μέχρι να φθάσουν τα κονδύλια στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Η δημοσιονομική πολιτική που ακολούθησε η χώρα αποδείχθηκε λυσιτελής και εξασφάλισε τον απαραίτητο «χώρο» και χρόνο μέχρι οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απελευθερώσουν ένα ιστορικό πακέτο οικονομικής ενίσχυσης των κρατών-μελών. Και αξίζει να σταθούμε σε αυτήν την απόφαση, η οποία εμπεδώνει την αλληλεγγύη και την συνοχή μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών. Η χώρα μας όχι μόνο άντεξε, αλλά μετέτρεψε την επιτυχία της προστασίας της δημόσιας υγείας σε πλεονέκτημα και για την αναπτυξιακή αντεπίθεση. Η επανεκκίνηση της αγοράς και η σταδιακή ροή τουριστικών κυμάτων θα επιβραδύνει έτι περαιτέρω την ύφεση ώστε να μας επιτρέψει να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και ηρεμία τα επόμενα μέτρα οικονομική ανάταξης. 

Ο τουρισμός φέτος πρέπει να συμβαδίσει με αυστηρά υγειονομικά μέτρα. Τι λέτε θα κερδίσει τελικά το στοίχημα η χώρα μας θα προσελκύσει τουρίστες και θα διαχειριστεί σωστά τα όποια συμβάντα; 

Από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι ιδιότυπη. Το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα, παγκόσμιο πρότυπο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης αποτελεί το ισχυρό μας όπλο. Μας παρέχει το πλεονέκτημα να εκκινήσουμε από ευνοϊκότερη θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες ανταγωνίστριες χώρες. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι το τουριστικό μας προϊόν θα πιάσει τις επιδόσεις προηγούμενων ετών. Χρειάζεται, όμως, ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία αναθεωρούνται βάσει της εξέλιξης και της διασποράς του ιού. Θα είναι ολέθριο λάθος να νομίζουμε ότι ο κίνδυνος της επιδημίας παρήλθε ανεπιστρεπτί. Ίσα-ίσα θα μας βάλει σε μεγαλύτερους μπελάδες και τότε οι συνέπειες θα είναι πράγματι καταστροφικές για την οικονομία μας, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Η Κυβέρνηση υλοποιεί βήμα-βήμα το σχέδιο της, ξετυλίγει την τουριστική της καμπάνια, προσκαλεί τους πολίτες του κόσμου να εμπιστευθούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και γι’ αυτόν τον λόγο ενισχύει και τις δομές δημόσιας υγείας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την επικράτεια. Εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, όχι μόνο θα περισώσουμε την φετινή τουριστική περίοδο, αλλά θα θέσουμε τις βάσεις για να εκτοξεύσουμε την επόμενη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. 

Και θα ήθελα, δοθείσης ευκαιρίας, να προσκαλέσω τους αναγνώστες του LastPoint στον τόπο μου, την Πιερία για να ανακαλύψουν στις διακοπές τους την ασύγκριτη ομορφιά του νομού μας, ο οποίος συνδυάζει αρμονικά όλες τις αντιθέσεις της ελληνικής γης. Η φιλοξενία των ανθρώπων μας από τον Όλυμπο μέχρι τον Θερμαϊκό κόλπο είναι η ασφαλέστερη εγγύηση που καθιστά την Πιερία μοναδική. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.