Ευρωεκλογές και Θράκη

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Οι Ευρωεκλογές επειδή οδήγησαν στην κατάρρευση της κυβέρνησης και στην απόφαση των πρόωρων εθνικών εκλογών, υπερκάλυψαν ένα γεγονός που αφορά στη Θράκη και ειδικά τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. Εδώ και χρόνια βλέπουμε πώς λειτουργεί το μειονοτικό θέμα που έχει ενισχύσει τη δράση του λόγω της ανεπάρκειας της κυβέρνησης όχι μόνο να το διαχειριστεί, αλλά και να το επιλύσει.

Αντιθέτως βλέπουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι η μειονότητα προσπαθεί πλέον με ξεκάθαρο τρόπο να είναι μη εξαρτημένη από τα κλασικά κόμματα, για να προωθήσει το δικό της, όχι βέβαια για να πιάσει το απαραίτητο 3% στην επικράτεια αλλά για να δείξει με τρόπο εμφανή ότι υπάρχει στην περιοχή κι ότι θα πρέπει να συνυπολογιστεί.

Με άλλα λόγια θέλει να δείξει ότι αδιαφορεί για τα ελληνικά δεδομένα και ότι θέλει να προωθήσει αποκλειστικά τα δικά της συμφέροντα, δίχως να έχει να δίνει αναφορά σε ελληνικούς θεσμούς. Και αυτή η προσέγγιση είναι η επιβεβαίωση του τρόπου σκέψης του ιδρυτή που εφαρμόζεται με ευκολία γιατί πολύ απλά υπάρχει το κυβερνητικό κενό.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=43603&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.