Εθνικός λήθαργος

Γράφει ο Αριέλ Λεκαδίτης, Ιστορικός Ολοκαυτώματος

Το Μακεδονικό και πάλι στο προσκήνιο. Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος είναι χωρισμένος στα δυο για ακόμη μια φορά. Ευτυχώς η πλειοψηφία του λαού είναι κατά μιας ονομασίας που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Ακούω συνέχεια δηλώσεις επι δηλώσεων. Οφείλω να πω πως δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση. Είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Είναι η κυβέρνηση του σκότους και της μιζέριας. Είναι η κυβέρνηση που συνέχει ολισθαίνει προς τον εθνικό λήθαργο.

Θα πρέπει να πω πως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Και βέβαια αυτό δεν μου κάνει εντύπωση. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρισκόντουσαν στα αζήτητα των κοινοβουλευτικών γραφείων, τώρα ζητούν την εκδίκηση τους για τα πέτρινα χρόνια της αφάνειας. Η Μακεδονία <<αγαπητοί>> του Σύριζα δεν είναι κανενός για να τη θυσιάσει στο βωμό της τυχοδιωκτικής πολιτικής. Για τη Μακεδονία έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες άνθρωποι. Ποιος είναι ο Τσίπρας και το σκυλολόι του λοιπόν που θα δώσει το όνομα για μερικούς μήνες εξουσίας; Είναι ανώτερος του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Παύλου Μελά; Είναι ανώτερος του Ίωνος Δραγούμη και του Παύλου Γύπαρη;

Η απάντηση είναι απλή. Φυσικά και όχι. Το δικαίωμα το έχουμε δώσει εμείς οι πολίτες σε αυτούς που τολμούν να παίξουν με την ιστορία των ηρώων. Θα πρέπει ο καθένας ο οποίος διαθέτει έστω και μερικά γραμμάρια εθνικής συνείδησης να δώσει το παρόν είτε φυσικά είτε πνευματικά σε κάθε κίνηση που γίνεται για την αξιοπρέπεια και το όνομα της Μακεδονίας. Η Νέα Δημοκρατία τηρεί μια σοβαρή στάση και έτσι πρέπει να συνεχίσει να κάνει. Είναι λάθος ο Τσίπρας να παρασύρει τον Μητσοτάκη εκμεταλλευόμενος την ευαισθησία του τελευταίου για το ζήτημα της Μακεδονίας, σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.