Εταιρεία εκβιασμών: Το ηθικό πλεονέκτημα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, Οικονομολόγος – Ψυχολόγος, Συγγραφέας

Πώς αλλιώς να περιγράψεις πλέον την όλη κατάσταση με το σκάνδαλο Novartis. Η μια αποκάλυψη μετά την άλλη, ξεκαθαρίζουν τον βρώμικο ρόλο του Ρασπούτιν Παπαγγελόπουλου και την αριστερή κυβερνητική συγκάλυψη σε μια καλά οργανωμένη προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων.

Για όσους δεν κατάλαβαν, όσα καταγγέλει ο κ. Μιωνής, κι έσπευσε ο Παππάς να χαρακτηρίσει προϊόν υποκλοπής και μοντάζ δίχως όμως να διαψεύσει τη συνομιλία και το περιεχόμενο της, παρουσιάζουν ξεκάθαρα τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για θέματα διαφθοράς ως… αρχιερέα της διαφθοράς και της δολοπλοκίας. Ο ίδιος ο Παππάς αποδέχεται τον ρόλο Παπαγγελόπουλου ως ενορχηστρωτή της σκευωρίας, υπό τη γνώση όμως, την ανοχή και ουσιαστικά την πλήρη κυβερνητική κάλυψη.

Το… μαγαζί του Τσίπρα έχει την ατζέντα του αλλά κι ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του η οποία όμως δεν φαίνεται να βρίσκεται σε αντίθεση με την κεντρική γι’ αυτό άλλωστε και δεν διαφαίνεται από τα λεγόμενα Παππά καμία πρόθεση περιορισμού ή έστω θεσμικής παρέβασης για την αποτροπή της δράσης του. Άρα προσωπικοί ή μη, οι στόχοι του Ρασπούτιν μοιάζει να αποτελούν συμπληρωματικό εργαλείο σε καλά οργανωμένη ιδέα του κυβερνητικού πυρήνα.

Από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει αναφορά σε πακτωλό χρημάτων που μοιράζεται σε.. επίλεκτα στελέχη της αγοράς, τα οποία έκανε outsourcing ο Ρασπούτιν, προκύπτει γνώση και αποδοχή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για χρηματισμό ανθρώπων ώστε να εξυπηρετηθεί η ταχύτερη εκτέλεση του σχεδίου αλλά και να προβληθεί καλύτερα η σχετική επιχειρηματολογία στους πολίτες.

Οι παράνομες πρακτικές για τη δημιουργό δικτύου προώθησης της σκευωρίας δεν αντιμετωπίζονται ως κάτι το παράταιρο αλλά γίνονται αποδεκτές ως χρήσιμο μέσο. Καμία απορία για το ποιοι εξαγοράζονται, με ποιο αντίτιμο και ποιο ηθικό τίμημα. Λες και τα πρόσωπα και οι κινήσεις του είναι ήδη γνωστά και…εκτιμούνται ανάλογα για τη συνεισφορά τους στην εκτόξευση λάσπης κυρίως προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Κάπως έτσι, μάλλον, εξηγούνται και οι πρόσφατες αριστεροδεξιές μιντιακές συμπτώσεις ταυτόσημων επιθέσεων κατά Σαμαρά. Η… εξαιρετική ρασπουτο-ομάδα συνεχίζει μέχρι και τώρα το έργο της. Κι ας μην υπάρχουν πια τα αστείρευτα κεφάλαια της εξουσίας προς διαμοιρασμό. Τιμαί οικογενειακαί. Χορηγείται και Αριστερό πιστοποιητικό απόδοσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.