Το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ προσβάλει τη μνήμη του Ανδρέα Λεντάκη

Η ΕΡΤ αδιαφορώντας για το, σε βάρος της, εξώδικο του Ιδρύματος «Ανδρέα Λεντάκη», προβάλλει κανονικά το ντοκιμαντέρ που προσβάλλει τη μνήμη του, με θέμα: «Η ιστορία είμαι εγώ».

Γράφει η Φωτεινή Λεντάκη **

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού σε αντιστρατεύεται εκεί που θάπρεπε να σε στηρίζει, όπως κι εσύ τους στήριζες διαχρονικά!

Το Ίδρυμα «Ανδρέα Λεντάκη» και η οικογένεια είναι γνωστό πως έχει απευθύνει Εξώδικο για το Ντοκιμαντέρ του Μένου Δελιοτζάκη της ΕΡΤ «η ιστορία είμαι εγώ» για τον Ανδρέα Λεντάκη, που όμως παραβλέπει επιδεικτικά ο Φ.Ο.Υ και προβάλλει στην αίθουσα του! Επέλεξαν να κάνουν μια τιμητική βραδιά στον Ανδρέα Λεντάκη προβάλλοντας ένα έργο που προσβάλλει τη μνήμη του.

Το ντοκιμαντέρ που αγωνιζόμουν σε διάρκεια πέντε ετών να γίνει και να ολοκληρωθεί παρά τις συχνές αλλαγές διοίκησης της ΕΡΤ (τέσσερις τον αριθμό), ταυτόχρονα και των ομάδων παραγωγής του, που ορίζονταν την μια και ξεορίζονταν την άλλη με κάθε νέα διοίκηση, έμελλε τελικά να παραχθεί δυστυχώς κατά τρόπο που ακρωτηριάζει την πολυσχιδή προσωπικότητα του Ανδρέα.

Η πνευματική και συγγραφική του πτυχή ισοδύναμη με την πολιτική του δραστηριότητα παραλείπεται εντελώς, το ίδιο και η πιο γόνιμη περίοδος της ζωής του ως δήμαρχος Υμηττού.

Το έργο προβάλλει εξιστόρηση μόνον από συνεντεύξεις και κυρίως για την εποχή της χούντας. Αν αυτό ήταν ο Ανδρέας Λεντάκης και τίποτα άλλο, θα μείνουν ικανοποιημένοι οι θεατές.

Εκτός αυτού διαστρεβλώνεται η πολιτική του οπτική των πραγμάτων και πορεία, αφού δεν την θεωρεί εξελικτικά ο σκηνοθέτης, αλλά στατικά και τον ευθυγραμμίζει με τις δικές του επιθυμίες και προτιμήσεις. Κι αυτό, γιατί δεν κατάλαβε ο σκηνοθέτης ότι ο Α. Λεντάκης δεν καλουπώθηκε στα στενά όρια μιας κομματικής γραμμής, στην ουσία παρέμεινε ελεύθερος και ασυμβίβαστος, αφοσιωμένος στην βελτίωση των συνθηκών ζωής του κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ορθολογικού και του δίκαιου! Υπήρξε βαθιά πραγματιστής και δραστήριος πολιτικός χωρίς ποτέ να έχει ενταχθεί σε κόμμα εξουσίας.

Γι’ αυτό δεν βλέπετε λεωφόρους και οδούς στο όνομά του, νοσοκομεία και βιβλιοθήκες, αν και το άξιζε απόλυτα,

Αν προσκλήθηκε η οικογένεια; Όχι φυσικά, μήτε και το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του!!

 

Το Last Point στις 20/3 1017 είχε πρώτο δημοσιεύσει την “καταγγελία” της κ. Φ. Λεντάκη για την οποία οι αρμόδιοι της ΕΡΤ εσκεμμένα κώφευσαν.

Το Ίδρυμα Ανδρέα Λεντάκη συγκρούεται με την ΕΡΤ για το ντοκιμαντέρ «η ιστορία είμαι εγώ»

Εμείς με σεβασμό στους αγώνες του και στον άνθρωπο Ανδρέα Λεντάκη, που τόσο εκτιμούμε, δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε οτιδήποτε ακρωτηριάζει την πολυσχιδή προσωπικότητα του και δεν ευθυγραμμίζεται με τις δικές του πολιτικές επιθυμίες και αξίες.

** Ψυχολόγος, Πρόεδρος Ιδρύματος Πολιτισμού & Εκπ/σης «Ανδρέας Λεντάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.