Επιτέλους, κόμμα από τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου!

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στις εκλογές της άνοιξης ή το καλοκαιριού θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά, λιγότερο ή περισσότερο χαριτωμένα. Στα τελευταία μάλλον θα πρέπει να συγκαταλεγεί και η είδηση της Πέμπτης, ότι η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου ιδρύει κόμμα.

Η διακήρυξη του κόμματος είναι έτοιμη και σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου, το κόμμα «οριοθετείται ως αμιγώς “ανδρεϊκό” που εμπνέεται από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Στόχος να λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές».

Το ενδιαφέρον είναι επίσης, ότι με βάση την ίδια πηγή πληροφόρησης, «αν και μέχρι τώρα θεωρείτο πως το κόμμα ιδρύεται υπό τη σκέπη της αγαπημένης μου φίλης Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, σήμερα το πρωί δηλώνεται αρμοδίως, πως η ίδια δεν αποδέχεται το ρόλο και την ευθύνη της επικεφαλής, όπως της είχε προταθεί. Διάκειται ευμενώς στην όλη προσπάθεια, αλλά θα λάβει τις αποφάσεις της για ενεργό συμμετοχή της σε επόμενο χρόνο και δεν θα παραστεί στη σημερινή ιδρυτική εκδήλωση».

Όπως σημειώνεται, το κόμμα δεν θα έχει αρχηγικό μοντέλο, αλλά μια διευθυντική ομάδα. Θα ονομάζεται Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα και ιδρυτικά μέλη θα είναι 100άδες πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνταν στενοί συνεργάτες και πιστοί μέχρι τέλους στον Ανδρέα, αλλά και διάφορες άλλες προσωπικότητες».

Δύο παρατηρήσεις: Αν το κόμμα δεν έχει αρχηγικό μοντέλο, δεν μπορεί να θεωρείται «αμιγώς ανδρεϊκό». Και αν η Δήμητρα Λιανή δεν αποδέχεται τη θέση της επικεφαλής, ποια θα είναι η «πραγματική ηγεσία»;

reporter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.