Ελλάδα 2021

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Από τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει να ζεις ελεύθερος δύο αιώνες, ενώ έζησες τη σκλαβιά τέσσερις αιώνες. Διότι δεν πρόκειται μόνο για την μνήμη και την ιστορία ενός Έθνους, αλλά και για το μέλλον του.

Έτσι το 2021 δεν είναι μόνο μια αναφορά στο παρελθόν, αλλά κι ένας φάρος για τη συνέχεια του Ελληνισμού, αφού αυτός συνεχίζει να προσφέρει σε όλη την Ανθρωπότητα. Δεν ήμασταν μόνο σκλάβοι, αλλά ελεύθεροι πολιορκημένοι που αντιστάθηκαν με την ψυχή τους στη βαρβαρότητα. Με αυτήν την έννοια αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους λαούς της Ανθρωπότητας.

Η Ελλάδα του 2021 είναι κάτι περισσότερο από ένας στόχος, διότι ταυτόχρονα είναι ένα όραμα για το πέρασμα δύο αιώνων. Πόσες φορές όλοι πίστεψαν το τέλος του Ελληνισμού, ειδικά αυτοί που θεωρούν ότι η ιστορία πέθανε. Ενώ ο Ελληνισμός απέδειξε ότι είναι ψυχή της Ανθρωπότητας κι ότι την υποστηρίζει από την αρχή κι αν έχει κάποια αξία δεν είναι για τον εαυτό του, αλλά για όλα όσα προσφέρει στους άλλους χάρη στη γενναιοδωρία του.

Ο Ελληνισμός είναι δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα και η Ελλάδα του 2021 θα πρέπει να το αποδείξει με κάθε τρόπο, διότι το φως πρέπει να νικήσει το σκοτάδι.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=44766&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.