Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης “Ανδρέας Λεντάκης”

Στους φιλόξενους χώρους του νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζει το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης “Ανδρέας Λεντάκης” στην οδό Αγίων Ασωμάτων 47, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα με ποικίλη θεματολογία, που απευθύνονται σε μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την τρίτη Λυκείου.

Τα προγράμματα μας εκπονούνται και εφαρμόζονται από ειδικούς μουσειο- παιδαγωγούς, ενώ δημιουργούνται με γνώμονα την ηλικία, τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του αναλυτικού προγράμματος για κάθε τάξη. Παράλληλα αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παιδιών, εμπλουτίζοντας τη σχολική ύλη και διευρύνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.

Πρόσφατα, εμπλουτίστηκαν με τρία Νέα προγράμματα (‘’Εδώ Πολυτεχνείο’’, «Περπατώντας στο Δρόμο του Ιστορικού «ΟΧΙ» του ΄40’» και “Μια βόλτα στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας” ( πρόσθετα και σε ρεαλιστική περιήγηση μόνο για την Β΄βάθμια Εκπ/ση*), τα οποία σχεδιάστηκαν από διεπιστημονική ομάδα. Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 90 λεπτά με ενδιάμεσο διάλειμμα 10 λεπτών, με δωρεάν χυμό και συμμετοχή έως 26 μαθητών.

“Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας” (για μαθητές της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ ,Β΄, Γ΄ Γυμνασίου): Εφαρμόζεται στους χώρους του Ιδρύματος

“Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας” (για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου) Πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους με ρεαλιστική περιήγηση.

“Ταξιδεύοντας με την Ελληνική Μυθολογία” (για όλες τις τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου). “Ταξίδια στους πολιτισμούς” (όλες οι τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου):

“Συναισθήματα και Χρώματα” (για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και των Α΄ ,Β΄, Γ΄, Δ΄ τάξεων Δημοτικού):

“Τέχνη και Γεωμετρία” (μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου):

‘’Ο Μικρός Πρίγκιπας και τα Μυστικά του’’ (όλες οι τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου):

‘’Εδώ Πολυτεχνείο’’ Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο (προσαρμοζόμενο ανάλογα).

‘’Περπατώντας στο Δρόμο του Ιστορικού «ΟΧΙ» του ΄40’’

Όλα τα προγράμματα πλαισιώνονται από πλούσιο εποπτικό υλικό (προβολή εικόνων, φωτογραφίες, κείμενα, αφίσες, αντικείμενα). Συνοδεύονται από εκπαιδευτικό φυλλάδιο για τους μαθητές με δημιουργικές δραστηριότητες κι ενημερωτικό φυλλάδιο για τους εκπαιδευτικούς με πληροφορίες για το κάθε πρόγραμμα και ιδέες για την περαιτέρω ανάλυσή του μετά την επίσκεψη.

Διεύθυνση : Οδός Αγίων Ασωμάτων 47
Κεραμεικός (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ “Θησείο”)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2103226054, 3226075 (και fax)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.