Είστε σίγουροι ότι πάμε καλά…;

Γράφει ο Blood

Εδώ και λίγες ημέρες ακούω και διαβάζω, ότι η Ελλάδα, στο θέμα του coronavirus πάει καλά και ότι η …καμπύλη όπως την λένε οι επιστήμονες, δείχνει ότι η πορεία του ιού της χώρας μας είναι σταθερή. Αυτό λένε και ξαναλένε.

Αυτό που ακούω και διαβάζω επίσης ειναι ότι το ίδιο περίπου λένε και οι Γερμανοί για εμάς. Λένε δηλαδή, ότι στο τέλος η Ελλάδα θα είναι μια από 2-3 χώρες που λειτούργησε γρήγορα και σωστά φέρνοντας έτσι ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα αντιμετώπισης του ιού στην Ευρώπη…

Τώρα, για να είμαστε ειλικρινείς και σοβαροί, μιας και απευθυνόμαστε σε έναν τέτοιον λαό, θα πρέπει να πούμε και άλλα πράγματα μαζί με το “πάμε σταθερά καλά” σαν …συνοδευτικά. Και αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά διότι έχουμε να κάνουμε με …’Ελληνες.”

Τώρα, που οι ειδικοί λένε τα καλά νέα, “πάμε σταθερά, άρα καλά”, τώρα θα πρέπει να είμαστε όλοι μας αυστηρότεροι. Τώρα θα πρέπει να είμαστε περισσότερο πειθαρχημένοι και ιδιαίτερα προσεκτικοί και όχι όπως συνηθίζουμε, ενθουσιώδεις, επιπόλαιοι και ξερόλες.

Θα πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να αποδείξουμε ότι πράγματι είμαστε κληρονόμοι προγόνων με ιδιαίτερη σοφία, μυαλό και εξυπνάδας.

Πέρα όμως από τους πολίτες θα πρέπει και η κυβέρνηση τώρα να πάρει ακόμα περισσότερο αυστηρά μέτρα σε επίπεδο ελέγχου για να μπορέσει να διατηρήσει τις όποιες επιτυχίες της από τις οποίες όλοι εμείς οι πολίτες επωφελούμαστε και η χώρα μας στο τέλος του “αοράτου αυτού πολέμου”, όπως είπε ο πρωθυπουργός, να βγει νικήτρια χωρίς σοβαρές ανθρώπινες απώλειες.

Μέχρι εκεί και βλέπουμε…

Και όλο αυτό διότι πολύ απλά, είμαστε νεοέλληνες και χαλάρωση δεν θέλουμε. Και ας το πάρει ο καθένας όπως θέλει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.