Ειρηναίος, ο «εσταυρωμένος» Πατριάρχης των Ελλήνων!

Γράφει ο Μιχάλης Νιαρχάκος, Φοιτητής

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, χωρίς κατηγορητήριο και χωρίς δίκη, εξέπεσε παρανόμως του Θρόνου του στις 24/05/2005 και από τις 11/02/2008 έως τις 1/12/2015 του στέρησαν την ευλευθεροεπικοινωνία και παρέμεινε αυθαίρετα και παράνομα έγκλειστος στο κελί του…

Το τελευταίο διάστημα όμως βλέπουμε πολλά γεγονότα να διαδραματίζονται στους Αγίους Τόπους(διαδηλώσεις, φασαρίες κλπ) και πρόσφατα διαβάσαμε στην ιστοσελίδα <<Φως Φαναριου>>, την απονομή του οφφικίου του Άρχοντος Νομοφύλακος, στον Πανοσιολογιώτατο. Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Γιακουμάκη (ο οποίος είναι ένα από τα αγαπημένα «παιδιά » του Πατριάρχη Ειρηναίου και ένας εκ των διωγμένων εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από τον κ. Θεόφιλο) απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιο, πράγμα που μας δημιούργησε ανάμικτα συναισθήματα συγκίνησης και ικανοποίησης.

Ο Άγιος Χαλκιδόνος, με αυτή του την πράξη αναγνώρισε έμπρακτα την αξία του πολυτάλαντου και βαθύτατα μορφωμένου Αγιοταφίτου κληρικού και την πραγματική προσφορά του στην Εκκλησιά. Και βέβαια, δεν αποτελεί αναγνώριση μόνο του Γέροντος Χαλκηδονος, αλλά του Οικουμενικού Θρόνου. Η ενέργεια αυτή του Φαναριού, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχει και συνέχεια….

Στην Σιωνίτιδα Εκκλησία, πολλοί ειναι οι κληρικοί, που ειναι θύματα της μισαλλοδοξίας της παρούσας Άρχουσας τάξεως που διοικεί παρανόμως το Πατριαρχείο. Τελικά, το μόνο που θα καταφέρει η διαιώνιση και διατήρηση της παρούσας κατάστασης στα Ιεροσόλυμα, είναι η απώλεια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, προέβη σε μια άκρως τιμητική για Αυτόν πρωτοβουλία όταν επισκέφθηκε τον Μαρτυρικό Πατριάρχη Ειρηναίο.

Έτσι <<ακύρωσε>> στην πράξη την παράνομη, αντικανονική και αυθαίρετη <<καθαίρεση>> του Μακαριωτάτου απο τους φατριάσαντες κληρικούς. Όμως αυτό δεν φτάνει!!! ΜΟΝΟ η ουσιαστική, ηθική και κανονική αποκατάσταση του Πατριάρχη Ειρηναίου, θα θεραπεύσει εν μέρει τα <<λάθη>> του 2005…..

Τα γεγονότα πλέον τρέχουν και αποκαλύπτουν καθημερινά το μέγεθος της σκευωρίας. Ο μοιχεπιβάτης του πατριαρχικού θρόνου στα Ιεροσόλυμα Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος εν ονόματι του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας πρέπει να αποσυρθεί παντελώς της ενεργού εκκλησιαστικής Διακονίας, προσφέροντας με αυτή του την απόφαση, στο φάσμα του Εθνικού μας συμφέροντος και υπόστασης στους Αγίους Τόπους…

Είμαστε προσεκτικοί και μετράμε τα λόγια μας τις στιγμές αυτές που το αραβικό πλήρωμα στην πλειοψηφία του καθημερινά και από άκρη σε άκρη πρωτοστατεί και τον αποδοκιμάζει με τα δικά του εθνικά κριτήρια (εκχωρήσεις εκκλησιαστικής γης στα μουλωχτά στον εχθρό τους δηλ. το Ισραήλ) ενώ ολοφάνερα μεθοδεύει στις κινητοποιήσεις του και το φιλόδοξο όνειρο του κατακερματισμού της Σιωνίτιδας Εκκλησίας με αρχικό στάδιο την <<σαλαμοποίησή>> της, υπό την ανοχή της παλαιστινιακής και Ιορδανικής ηγεσίας.

Φρονούμε λοιπόν πως η απομάκρυνση του Αγιοταφίτη Θεοφίλου πρέπει να γίνει τώρα που έχει αρχίσει να κλονίζεται η εμπιστοσύνη για τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου και τον ρόλο που διαδραματίζει στη περιοχή. Γιατί όταν οι Άραβες ζητούν να το ελέγξουν και να το εποπτεύουν ποικιλοτρόπως απαιτείται οι ιθύνοντες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και η Αγιοταφίτικη Αδελφότητα να σταθμίσουν τα τελευταία γεγονότα και να λάβουν άμεσα μέτρα αντίδρασης αφού η κατάσταση για το Πατριαρχείο όσο ο Θεόφιλος παραμένει στη θέση του θα εκτραχυνθεί.

Άρα οι χειρισμοί του αύριο, επιβάλλεται από τα τελευταία επικίνδυνα γεγονότα να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

**«Ο Ειρηναίος είναι Πατριάρχης εκλεγμένος απ’τον Θεό , θα σταυρωθεί αλλά θα επιστρέψει για να καθαρίσει την Εκκλησία!!!» Μακαριστός ηγούμενος της μονής του Αγίου Σάββα, Σεραφείμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *