Εφιαλτικές Εξελίξεις

Γράφει ο Νίκος Μιχαλόπουλος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Εφιάλτης, στην καθημερινή έννοια του είναι ένα άσχημο όνειρο, το οποίο ίσως να εμπεριέχει ένα άσχημο προαίσθημα! Η λέξη σε προδιαθέτει για κάτι άσχημο, αλλά και ιστορικά ο Εφιάλτης ήταν εκείνος που πρόδωσε το στενό των Θερμοπυλών και τις ελληνικές θέσεις στον Ξέρξη, ο οποίος ήρθε πίσω από τους Έλληνες με αποτέλεσμα την ηρωική πτώση τους. Άρα εφιάλτη ονομάζουμε και τον προδότη. Το όνομα του είναι η υπέρτατη ύβρις για την πατρίδα!

Οι άσχημες εξελίξεις του σκοπιανού προβλήματος, μπορούν να αποκαλεστούν εφιαλτικές, τόσο για την άσχημη τροπή αλλά και για την προδοτική στάση του πρωθυπουργού.

18/5/2018, βγήκε η φήμη από την σκοπιανή πλευρά, ότι η ονομασία τους θα είναι δημοκρατία του Ίλιντεν! Μεσημέρι της ίδιας μέρας επιβεβαιώθηκε και από την ελληνική πλευρά με την ενημέρωση του προέδρου της δημοκρατίας από τον Τσίπρα, ότι προτάθηκε αυτό το όνομα και σκέφτεται να συμφωνήσει.

Όπως είναι γνωστό οι Σκοπιανοί έχουν αλυτρωτικές τάσεις! Στόχος ήταν και είναι η έξοδο τους στο Αιγαίο. Η λύση ήταν να δημιουργηθεί ψευδομακεδονική συνείδηση στους πολίτες της, αυτό επιτυγχάθηκε με την δημιουργία γλώσσας και γράψιμο ξανά της ιστορίας τους, αλλοιώνοντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματική.

Ίλιντεν είναι ο Άγιος Ηλίας, Ο Προφήτης Ηλίας. Γιατί όμως η ονομασία Ίλιντεν είναι τόσο δυσμενής για την χώρα μας; Επειδή ήταν η εξέγερση του Προφήτη Ηλία-Μεταμορφώσεως, μία επανάσταση σλαβοφώνων που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την αυτονομιστική οργάνωση Εσωτερική Μακεδονο-Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση τον Ιούλιο (Ιουλιανό Ημερολόγιο) / Αύγουστο (Γρηγοριανό Ημερολόγιο) του 1903 με στόχο μία ενωμένη Μακεδονία, όπως ήθελαν.

Σήμερα αυτή η επανάσταση γιορτάζεται στα Σκοπια ως εθνική επέτειος και για πολλούς στη χώρα θεωρείται η αρχή της Σλαβομακεδονικης εθνογένεσης, ενώ την υιοθετεί και η Βουλγαρία, καθώς στόχος της ήταν η αναγνώριση του «μακεδονικού» έθνους, και η οριοθέτηση του, στα εδάφη που επιθυμούσαν. Είναι ότι πιο αλυτρωτικό. Δηλαδή δέχεται την ανταρσία κατά των Ελλήνων ως μακεδονική και δίκαιη! Το Ίλιντεν ήταν η αρχή της Σλαβομακεδονικής εξέγερσης! Μάλιστα στο μνημείο της εξέγερσης υπάρχει η προτροπή προς τους Σλάβους να σκοτώνουν Έλληνες.

Για άλλη μια φορά ο Τσίπρας αποδείχτηκε κατώτερος τον περιστάσεων, όταν σε μια διαπραγμάτευση, δεν μένεις μόνο σταθερά στο σημείο που ήσουν, αλλά χάνεις και αυτά που έχεις, θεωρείται ήττα! Στην προκειμένη περίπτωση… Είναι προδοσία….

Θα επικαλεστεί άγνοια! Άγνοια όταν χειρίζεσαι τόσο σημαντικά ζητήματα δεν υπάρχει, αλλιώς δεν δικαιολογείς την θέση σου ως πρωθυπουργός… Πούλησες την χώρα και πρόδωσες τους πολίτες! Αυτό το μήνυμα έλαβες από συλλαλητήριο; Θα επικαλεστεί πάλι ότι ήταν στις συζητήσεις δεκάδες ώρες, και θα παρουσιαστεί πάλι με έρπη στο χείλος του.

Ένας σύγχρονος και ανιστόρητος εφιάλτης που προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα του, δίνοντας γη και ύδωρ!

Από εδώ και στο εξής, όταν κάποιος αποτυγχάνει σε μια διαπραγμάτευση θα πρέπει να του λέμε την φράση «Διαπραγματεύεται σαν τον Τσίπρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.