Δυναμικά ξεκίνησε η νέα Κυβέρνηση

Γράφει ο Βασίλης Βρανάς, Δρ Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η Νέα Δημοκρατία, όσα χρόνια βρισκόταν στην αντιπολίτευση σχεδίαζε πολύ προσεκτικά την ατζέντα της, ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Ήδη, από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, παρά τη χαρμόσυνη είδηση τόσο της εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας όσο και της αυτοδυναμίας που κατάφερε να επιτύχει, οι τόνοι ήταν χαμηλοί. Δεν είδαμε πανηγυρισμούς, π.χ. κόρνες στην Ομόνοια και χορούς στο Σύνταγμα… Αντιθέτως, είδαμε το «σεμνά και ταπεινά στην πράξη».

Την ημέρα της ορκωμοσίας του Πρωθυπουργού, αλλά και την ημέρα της ορκωμοσίας της Κυβέρνησης, με ενδιαφέρον παρατηρήσαμε την αισθητική, την οικογενειακή ατμόσφαιρα, αλλά και το θρησκευτικό στοιχείο να δεσπόζουν στον χώρο. Αξιοσημείωτο επίσης ήταν το γεγονός ότι στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, οι Υπουργοί έλαβαν ένα ντοσιέ με τις υποχρεώσεις που έχουν, τα ορόσημα για την επίτευξη στόχων, την καταγραφή των κενών που άφησε πίσω της η απερχόμενη Κυβέρνηση, αλλά και μια φόρμα, για να συμπληρώσουν οι Υπουργοί τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους.

Σε πρακτικά ζητήματα τώρα, διαπιστώσαμε ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός, στην περίπτωση της θεομηνίας στην Χαλκιδική, έδειξε ασυνήθιστη εγρήγορση και αποδοτικότητα, υπό την έννοια ότι μιλάμε για κυβέρνηση λίγων ημερών, ενώ θετική εντύπωση έκανε και το γεγονός ότι τα Υπουργεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση φάνηκε να έχουν εξαιρετική συνεργασία και συνεννόηση. Σε αυτό, ίσως να βοηθάει η κοινή κομματική τους βάση.

Τέλος, θετική εντύπωση έκαναν και οι επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός στους Υπουργούς του (στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο Παιδείας κλπ.), και οι συναντήσεις που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κ. Στουρνάρα, αλλά και η συνάντηση που είχε την ίδια ημέρα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, τον κ. Δρόσο.

Όχι κι άσχημα για πρώτη εβδομάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.