Δικαίωση Σαμαρά δια στόματος Τουλουπάκη

Γράφει ο Ευπατρίδης

«Για τον Αντώνη Σαμαρά κατατέθηκαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες πραγματικά περιστατικά, η αξιοπιστία των οποίων ουδόλως αναιρέθηκε. Μάλιστα, αμφότεροι οι μάρτυρες προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία η αξιοπιστία των οποίων όμως ενδυναμώθηκε από την ύπαρξη συναφών στοιχείων που βρέθηκαν στα αρχεία της Novartis . Το γεγονός δε ότι οι υποθέσεις αυτών τέθηκαν τελικά στο αρχείο οφείλεται στο ότι από την έρευνα δεν προέκυψαν οι απαιτούμενες από το νόμο ενδείξεις περί του ότι οι ανώτερων έλαβαν χρηματικά ανταλλάγματα προκειμένου να προβούν σε συγκεκριμένες χαριστικές για την εταιρεία πράξεις».

Αυτό είναι το απόσπασμα του απολογητικού υπομνήματος (συνολικού μεγέθους 95 σελίδων) της Ελένης Τουλουπάκη, που αφορά τους χειρισμούς της ως προς τον πρώην ΠΘ Αντώνη Σαμαρά. Ένα απόσπασμα που απλά αποδεικνύει ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς παραμένει αμετανόητη, επιμένει στα λάθη της και δε δείχνει καμία διάθεση να απεμπλακεί από την παγίδα που η ίδια έπεσε.

Το ως άνω υπόμνημα εγγράφων εξηγήσεων γράφτηκε από την κα. Τουλουπάκη και υποβλήθηκε πριν λίγες εβδομάδες προς τον Άρειο Πάγο και τους Εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεσή της. Η Ελένη Τουλουπάκη κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις για πιθανή διενέργεια σειράς αδικημάτων, ένα εκ των οποίων ήταν και η κατάχρηση εξουσίας.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας Διαφθοράς ερευνάται με την κατηγορία ότι, ενώ διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων κατά του δημοσίου κλπ από πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαδικασία έγκρισης τιμολόγησης και συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων, εκμεταλλεύτηκε τη θέση της και τν έρευνα που διεξήγαγε και σχημάτισε δικογραφία με κατασκευασμένα και ψευδή στοιχεία εις βάρος δέκα πολιτικών προσώπων.

Επέλεξε τρεις μάρτυρες, τους έδωσε ψευδώνυμα και προνομιακό καθεστώς προστασίας που δεν εδικαιούντο, αφού δεν συγκέντρωναν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, και με τη μεθοδολογία λήψης διαδοχικών καταθέσεων εξέταζε αυτούς σε διάρκεια μηνών, επιχειρώντας με κάθε επόμενη κατάθεση να συμπληρώσει την προηγούμενη.

Οι καταθέσεις αποτελούνταν κατά βάση από έκφραση απλής γνώμης των μαρτύρων, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο το οποίο να στηρίζει τη γνώμη τους αυτή. Ακολούθησε διαρκής αποχή της Εισαγγελίας Διαφθοράς από την διενέργεια οποιασδήποτε πράξης έρευνας που θα μπορούσε να παρέχει αντικειμενικά στοιχεία, αφού αυτά θα αντιστρατεύονταν τις ως άνω ψευδείς καταθέσεις.

Τέλος, ενώ οι ως άνω καταθέσεις και η υποτιθέμενη έρευνα διεξαγόταν επί μήνες, η Ελένη Τουλουπάκη παρέλειψε να διαβιβάσει αμελλητί τα στοιχεία στην Βουλή, όπως όριζε το Σύνταγμα.

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση της κλήτευσής της την περασμένη εβδομάδα, δε θέλησα να ασχοληθώ ιδιαίτερα. Άλλωστε για όσους ξέρουμε πως κινούνται οι διαδικασίες της ποινικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα, η απλή κλήση κάποιου να παράσχει εξηγήσεις δε σημαίνει κατά κανόνα κάτι ιδιαίτερο.

Το γεγονός όμως ότι, μετά από όλα αυτά, η Ελένη Τουλουπάκη επιμένει στις συκοφαντίες και τη ρητορική της για τον Αντώνη Σαμαρά συγκεκριμένα, ομολογώ δε μπορεί να το χωρέσει ο νους μου.

Είσαι η Ελένη Τουλουπάκη, η Εισαγγελέας Διαφθοράς. Διεξάγεις εδώ και τρία χρόνια σχεδόν μια έρευνα που μέχρι στιγμής έχει δείξει μηδενικό αποτέλεσμα. Έχεις στοχοποιήσει πλήθος δημοσίων προσώπων, που διετέλεσαν υπουργοί, πρωθυπουργοί, δικαστές κοκ. Για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν κατάφερες να βρεις απολύτως τίποτα, πέρα από τις καταθέσεις τριών ψευδομαρτύρων που κατηγορείσαι η ίδια ότι κατασκεύασες, και έχεις αναγκαστεί να αρχειοθετήσεις τις δικογραφίες. Για τους υπόλοιπους, που οι δικογραφίες τους δεν έχουν αρχειοθετηθεί, η υπόθεση έχει καταντήσει ανέκδοτο. Δεν έχεις κάνει καμία έρευνα εδώ και χρόνια, έχεις παραβεί κάθε χρονικό περιθώριο και κάθε προθεσμία που σου έχει δώσει ο νόμος. Έχεις μετατρέψει μια δικαστική έρευνα σε υπόθεση ομηρίας, κρατάς ομήρους κάποια δημόσια πρόσωπα για να δικαιολογήσεις την απραξία και την αναποτελεσματικότητά σου. Έχεις βρεθεί από ελέγχουσα διερευνώμενη.

Και μετά από όλα αυτά, ΑΚΟΜΑ ισχυρίζεσαι ότι όσα γράφτηκαν για τον Αντώνη Σαμαρά δεν αποδείχθηκαν ψευδή.
Ποια ακριβώς; Η συνάντηση στο Μαξίμου, που το αμάξι του Φρουζή στάθμευση σε ανύπαρκτο πάρκινγκ; Η τροχήλατη βαλίτσα; Η πολιτική τιμολόγησης των φαρμάκων, που ευνόησε τη Novartis μειώνοντας τις τιμές που πούλαγε;

Ποια ακριβώς είναι αυτά τα πραγματικά περιστατικά που κατέθεσαν, οικεία βουλήσει, με δική τους πρωτοβουλία και πάσα ειλικρίνεια, οι πολύτιμοι μάρτυρές σου, και δεν αναιρέθηκαν από την έρευνα;

Πως τολμά μια εν ενεργεία εισαγγελική λειτουργός, για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, να υπαινίσσεται ότι ένας πρώην ΠΘ, που η ίδια αρχειοθέτησε την έρευνά της για αυτόν, είναι ένοχος, απλά αδυνατεί να το αποδείξει; Ποιος της έδωσε το θάρρος να κάνει κάτι τέτοιο;

Ποια νομίζει πως είναι τέλος πάντων η κα. Τουλουπάκη; Ποιοι την προστατεύουν και δεν την αγγίζει κανείς και τίποτα;

Οι συκοφαντίες που συνεχίζει να σπέρνει η εν λόγω κυρία για τον Αντώνη Σαμαρά, και το γεγονός ότι παραμένει αλώβητη για αυτές, απλά αποδεικνύουν έτι μια φορά πόσο ξεχωριστή προσωπικότητα είναι ο πρώην ΠΘ. Κάτι έχει που τους ενοχλεί, για αυτό στρέφονται εναντίον του. Και η μεν που τον συκοφαντεί και οι δε που την καλύπτουν.

Λένε ότι αν μου δείξεις τους φίλους σου θα σου πω ποιος είσαι. Στην περίπτωση του Σαμαρά ισχύει το αντίστροφο. Κρίνεται βάσει των εχθρών του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.