Διαδικτυακά δημοτικά συμβούλια. Πολιτική από το μέλλον!

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος

Δεν θα μπορούσαμε να μην συγχαρούμε το εγχείρημα της ζωντανής μετάδοσης των δημοτικών συμβουλίων δια του διαδικτύου. Χθες παρακολουθήσαμε δια μέσω του διαδικτυακού καναλιού YOU TUBE ελεύθερα τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σαλαμίνας, για Α φορά στα πολιτικά χρονικά του τόπου μας.

Η κοινωνία της πληροφορίας ως ρητά, κατοχυρώνεται θεσμικά στο Σύνταγμα μας, απαιτεί την ενημέρωση όλων των πολιτών με σκόπο τη συμμετοχή τους στα δρώμενα για λόγους προσωπικής ανάπτυξης, ευημερίας αλλά και δημόσιου συμφέροντος.

Ως γνωστόν ζούμε σε αυτό το προαναφερθέν περιβάλλον, το οποίο σαφώς καλείται “κοινωνία της πληροφορίας” και το οποίο κατοχυρώνει την ενεργή συμμετοχή όλων μας στα κοινά με σκοπό τη διασφάλιση των κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων.

Αρχικά, Το πρώτο βήμα έγινε λοιπόν για τον τόπο μας. Το ζητούμενο όμως είναι εάν εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις της ουσιαστικής συμμετοχής των δημοτών με σκοπό το συμφέρον του νησιού και των ιδίων.

Σε κάθε περίπτωση ως προαναφέρθηκε έγινε μια καλή αρχή. Τα άλλα ας τα κρίνει έκαστος εξ ημών και σε κάθε περίπτωση η συνέχεια θα είναι καθοριστική της ανέλιξης ή μη του νησιού.

Οψόμεθα και προσδοκούμε τα καλύτερα κι ευχόμαστε τέτοιες πρακτικές να τις ενστερνιστούν και όσοι δήμοι ανά την επικράτεια δεν το έχουν ακόμα πράξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.