Δεν το χωράει ο νους…

Όχι πως δεν ψυχανεμιζόμασταν όλοι ότι ο θάνατος των τριών παιδιών ίσως και να μην υπάκουε σε φυσιολογικά αίτια, μετά τα ιατρικά ανακοινωθέντα.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Δεν υπήρχε άλλη περίπτωση, όσο πήγαινε πίσω η μνήμη μας κι όσο ψάξαμε, να χάνονται τρία μικρά στην ίδια οικογένεια χωρίς φανερό αίτιο. Πολλώ δε μάλλον όταν όλες οι ανακοινώσεις των νοσοκομείων στα οποία είχαν νοσηλευτεί, όλες οι δηλώσεις των θεραπόντων ιατρών που εξέτασαν τα μικρά συνέκλιναν στο ότι δεν υπήρχε παθολογικό αίτιο που τα οδήγησε στο θάνατο. Ολα τα ευρήματα των εξετάσεων ήταν φυσιολογικά και δεν είχαν κληρονομικές ασθένειες.

Επομένως; Πρώτον, αναρωτιέμαι πώς μετά τον δεύτερο θάνατο κανείς δεν σκέφτηκε να ψάξει περισσότερο τα αίτια και του προηγούμενου.

Δεύτερον, θα μπορούσε να σωθεί η Τζωρτζίνα αν είχαν ερευνηθεί προσεκτικότερα τα αίτια του θανάτου των δύο αδελφών της;

Τώρα, ακόμη κι αν δεν βρεθούν στοιχεία για να αποδειχθούν τα αίτια – φυσιολογικά ή όχι- του θανάτου των άλλων δύο αδελφών της Τζωρτζίνας, πολύ δύσκολα θα γίνει πιστευτή η όποια απολογία της «μάνας». Οποια κι αν είναι. Η συλλογική κρίση ότι και τα τρία κοριτσάκια έπεσαν θύματα μιας ανείπωτης φρικτής παιδοκτονίας, που δεν μπορεί να χωρέσει ο νους, εδραιώνεται στην κοινή γνώμη.

Δεν είμαστε ούτε φυσιογνωμιστές για να αναλύσουμε τις φωτογραφίες της «μάνας» με τα παιδιά. Ομως, μετά την επιβεβαίωση ότι η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε, φαίνονται ανατριχιαστικές. Δεν θα γίνουμε ψυχίατροι για να βουτήξουμε στο έρεβος που βασίλευε στο μυαλό αυτής της γυναίκας. Αλλά οι δικοί της άνθρωποι δεν κατάλαβαν ότι «κάτι» είχε ξεφύγει; Μάνα, 33 ετών, που έχει θάψει τρία παιδιά σε λιγότερο από τρία χρόνια, φαινόταν φυσιολογική η συμπεριφορά της ότι «δεν συμβαίνει τίποτε, πάμε για καφέ»; Και ο πατέρας πόσο «ξένος» μπορεί να ήταν στο ίδιο του το σπίτι; Πρέπει να αποφύγουμε τον πειρασμό των κρίσεων και επικρίσεων και κυρίως να μη γίνει κάθε ελληνικό σπίτι εισαγγελικό γραφείο…

Το ζητούμενο είναι αν η «μάνα» θα ξεκλειδώσει τους κωδικούς των τριών θανάτων. Παρακολουθώντας δηλώσεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις της, η εντύπωση που έμενε πίσω είναι ενός ψυχρού ανθρώπου. Αλλά το να σπεύσουμε να κάνουμε τους ψυχίατρους είναι και το πιο εύκολο. Το να βγάλουμε έναν άνθρωπο τρελό κι εμείς ανακουφιζόμαστε κι εκείνον τον απαλλάσσουμε από τις ευθύνες του. Είναι ώρα να μιλήσουν οι ειδικοί. Αλλωστε οι τρεις θάνατοι είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσουν την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα από κάθε άποψη. Φύλλο και φτερό θα γίνει αυτή η περίπτωση, που μοιάζει να είναι το φρικιαστικότερο έγκλημα στον 21ο αιώνα.

Περιμένουμε απαντήσεις. Αλλά μια απορία έχω: Τόσοι γιατροί που είδαν τα κοριτσάκια, δεν βρέθηκε ένας να «δει» πώς ήταν και η μητέρα τους;

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.