Δεν τελείωσε ο Καλογρίτσας;

ΜΕ ΤΗΝ ολοκλήρωση της κατάθεσης του Χρ. Καλογρίτσα κατέστησαν σαφή δύο πράγματα: Οτι ο «κόκκινος εργολάβος» περιέγραψε ένα κανονικό νταραβέρι, το οποίο αποσκοπούσε, όπως φέρεται να είπε, σε ένα «Κανάλι του Παππά».

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Αλλά και ότι η κατάθεσή του μπορεί και να μην τέλειωσε. Να έχει δηλαδή να προσκομίσει στην Προανακριτική κι άλλα στοιχεία που «βρήκε» ή «θυμήθηκε». Τελειώνοντας-τυπικά- την κατάθεσή του κι αφού έδωσε στοιχεία και μαρτυρίες τα οποία «δένουν» το κατηγορητήριο, σύμφωνα με νομικές πηγές, κατέστησε σαφές ότι περιμένει την κατάθεση του Ν. Παππά.

Ο οποίος λογικά θα είναι ο τελευταίος που θα καταθέσει, πριν η Προανακριτική αρχίσει να συντάσσει το πόρισμά της. Ανάλογα με το τι θα πει ο Ν. Παππάς, ο Χρ. Καλογρίτσας κατέστησε σαφές ότι «νομιμοποιείται» να ρίξει στο τραπέζι, πριν από τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής, όποια από τα άλλα στοιχεία, τα οποία πιθανώς διαθέτει. Αρα το «στοίχημα» είναι και θα είναι ανοικτό μέχρι τέλους. Καθώς είναι επίσης σαφές ότι ο Χρ. Καλογρίτσας έπαιξε ένα παιχνίδι τακτικής και «δημιουργικής ασάφειας».

Οπως είπε χαρακτηριστικά έμπειρο μέλος της Προανακριτικής, ο μάρτυρας «είπε τόσα όσα». Είπε όσα χρειάζεται για να «δεθούν» η υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ Channel και η μη σύννομη συμπεριφορά του τότε αρμόδιου υπουργού, χωρίς όμως να τραβήξει την πρίζα. Χωρίς το «τελικό χτύπημα», το οποίο μοιραία θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα και «πιο ψηλά».

ΣΕ ΕΝΑ διαρκές παιχνίδι διαπραγμάτευσης, αλλά και ρεβάνς ο «κόκκινος εργολάβος» επηρέασε καθοριστικά την παρτίδα, αλλά δεν την τέλειωσε. Και κράτησε τον Α. Τσίπρα εκτός κάδρου προδήλως. Αλλά και τον Ν. Παππά τον «στόλισε επαρκώς», αλλά «δεν τον τέλειωσε», παίζοντας μαζί του το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Το γιατί συμβαίνει αυτό βρίσκει την ούτως ή άλλως δύσκολη απάντησή του σε ένα ευρύ και θολό τοπίο. Το οποίο συνθέτουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, το power game μιας ολόκληρης εποχής και η ψυχοσύνθεση ενός γερόλυκου της Αριστεράς, ο οποίος δεν άντεξε να τον «δούλεψαν» οι «πιτσιρικάδες»…

ΑΥΤΗ η απάντηση μπορεί να δοθεί νωρίτερα ή αργότερα. Ωστόσο, όσον αφορά το επίδικο της Προανακριτικής, ο Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να περιέγραψε επαρκώς την αθέμιτη συμπεριφορά ενός υπουργού, ο οποίος, ως μη ώφειλε, μιλούσε με τους ενδιαφερομένους καναλάρχες, εκμαίευε τα ποσά που διατίθεντο να διαθέσουν για μια τηλεοπτική άδεια, συμμετέχοντας έτσι στη διαμόρφωση των τελικών ποσών. Και κυρίως ο Χρ. Καλογρίτσας περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, την «κοινοπραξία Παππά-Αρτεμίου», η οποία θα αποκτούσε μια από τις τηλεοπτικές άδειες. Με αποτέλεσμα να αποφευχθεί στο παρά ένα το παγκοσμίως παράδοξο του «εν ενεργεία υπουργού-καναλάρχη».

Ο κάποτε εξαιρετικά ενεργός και εδώ και 3-4 χρόνια εξαφανισμένος Κύπριος δικηγόρος, κατά τον Καλογρίτσα, ήταν ο άνθρωπος-ορχήστρα της «ομάδας Παππά». Ο άνθρωπος που έβρισκε λύσεις, από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του εγχειρήματος μέχρι την παροχή «τεχνικών» λεπτομερειών για το σβήσιμο των ιχνών των εταιριών που θα διαμεσολαβούσαν στη διαδρομή του οικονομικο-πολιτικού εγχειρήματος.

ΠΟΛΛΑ εκκρεμούν ακόμα. Κυρίως και πρωτευόντως όμως εκκρεμούν η στάση και οι απαντήσεις του Ν. Παππά, ο οποίος μετά και την τυπική ολοκλήρωση της κατάθεσης του Χρ. Καλογρίτσα ΔΕΝ έχει υποβάλει ακόμα μήνυση στον «καπετάνιο». Εκκρεμούν οι απαντήσεις της Τραπέζης της Ελλάδας στα δύο ερωτήματα που της έχει υποβάλει η Προανακριτική Επιτροπή για τον έλεγχο νομιμότητας των 3.000.000 της εγγυητικής που είχε καταθέσει ο τότε υποψήφιος καναλάρχης.

Και εκκρεμούν και οι καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων (μεταξύ αυτών του εκπροσώπου του Δ. Κοντομηνά, δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου, του ελεγχόμενου Κ. Βαξεβάνη και του Β. Μαρινάκη). Οπως εκκρεμεί να αποφασιστεί αν θα χρειαστεί να κληθούν κάποια από τα πρόσωπα, τα οποία προέκυψαν από την κατάθεση του Χρ. Καλογρίτσα. Μεταξύ αυτών είναι ο Α. Αρτεμίου, ο Γ. Μαντζουράνης και η επί 40 χρόνια γραμματέας του «καπετάνιου».

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.