Δεν ξεχνάμε την προφορική παράδοση για να εξαϋλώσουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ας  μη ξεχνάμε ότι επί τουρκοκρατίας οι παλαιότερες γενεές μιλούσαν στα παιδιά και εγγόνια τους για τον Ελληνισμό  μέσα στη ζοφερή σκλαβιά των 400 ετών. Κάθε παιδί που γεννιόταν το άκουγε ενωρίς, μεγάλωνε με αυτό και πήγαινε αρματολός η κλέφτης να δώσει μάχες αργότερα, λόγω αξιών.

Μιλούσαν στα παιδιά για τη Θρησκεία τους , την Πατρίδα τους, το Έθνος, τη Σημαία τους. Οι ιερείς τότε δεν κοιτούσαν το συμφέρον τους. Μάθαιναν στα παιδιά ότι είναι Έλληνες. Με όλους αυτούς τους τρόπους κρατήσαμε τον Ελληνισμό μας μέσα στους αιώνες.  Βάσει αυτών των αξιών, δώσαμε μάχες σκληρές να τον κρατήσουμε!

Δεν είχαν προσκόλληση οι γονείς στα ηλεκτρονικά, ούτε είχαν λιγότερες δουλειές από εμάς. Είχαν χωράφια, λίγα μέσα για καλλιέργεια, ήταν αντιμέτωποι με τις καιρικές συνθήκες,  ζύμωναν, έπλεναν στα ποτάμια , είχαν τα χαράτσια  και κυρίως το παιδομάζωμα και τις κόρες που  άρπαζαν για τα χαρέμια.

Πολλές οι δυσκολίες τους, ισχυρό και μη ευνουχισμένο το ένστικτο αυτοσυντήρησής τους. Μιλούσαν με  αυτά τα  ένστικτα οι γεννήτορες, με ποιότητα της επικοινωνίας, συμπυκνωμένα,  όχι τόσο με ποσότητα. Η Προφορική Παράδοση μας  διατήρησε.

Τώρα μέσα στη σκλαβιά που ζούμε ,μιλάμε στα παιδιά συμπυκνωμένα η επαφιέμεθα ότι θα γίνει αυτό με την ηλεκτρονική παράδοση; Αυτή δε θα την επιλέξουν τα παιδιά στο συγκεκριμένο θέμα.

Με δια ζώσης ενημέρωση, πληροφορία, γνώσεις, επιχειρήματα, με αλήθειες , χωρίς υποκρισίες, με  προφορική παράδοση, με ζέση, διώχνουμε  τους τωρινούς ανθέλληνες μισανθρώπους.

Απαλείφουμε απτήν κοινωνία τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά μαζί με τη νοοτροπία τους η  οποία  εξαχρειώνει  την κοινωνία. Είναι πολύ δύσκολο να φύγει αυτή η νοοτροπία  μετά από τέτοια επικράτηση του παραλογισμού της πρόστυχης  κοσμοθεωρίας του <δε φταίω ενώ σκότωσα και σκοτώνω ανθρώπους, αλλά φταις εσύ> των λεηλασιών  και του προσωπικού  συμφέροντος.

Μιλάμε στα παιδιά. Δε φοβόμαστε ούτε βαριόμαστε. Έτσι μας μεταφέρουν μέσα τους , ακόμα και  όταν δεν θα υπάρχουμε με το υλικό μας σώμα κοντά τους σε μερικά χρόνια.   Ακούν τη φωνή μας. Τα μεταφέρουν στα παιδιά τους. Διατηρούμε τον Ελληνισμό μας μέσα στον κοσμοπολιτισμό μας, με αγάπη στους συνανθρώπους μας στον πλανήτη με σφαιρική αντίληψη και λογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.