Δεν κάνουμε συγκρίσεις στους πρωθυπουργούς γιατί υπήρχαν άλλες συντεταγμένες

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Βλέπω στα ΜΜΕ απόψεις και συγκρίσεις ανούσιες που λένε ήδη ότι ο Κυριάκος είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός. Δεν είναι λόγο πρόωρο να το λέμε αυτό. Όχι τόσο σε σχέση με τον Τσίπρα όσο με το παρελθόν της παράταξης μας.

Την εποχή που ψηφίσαμε τον Σαμαρά ο κόσμος περίμενε μια αλλαγή για συνέχιση των διορισμών, για αύξηση των συντάξεων, για καλύτερη ζωή, ενώ είχε διογκωθεί το χρέος,

Πολύ λίγα άτομα το έλεγαν αυτό για τη διόγκωση τους χρέους.

Όταν ο Σαμαράς πήγε να νοικοκυρέψει τη χώρα , και με τη ΕΡΤ, ενώ θα μπορούσε να διορίσει πολλές χιλιάδες) όταν μείωσε το χρέος, όταν μείωσε τον ΦΠΑ, όταν έβαλε στα πρότυπα σχολεία εξετάσεις και όχι κλήρωση, όταν ενδιαφέρθηκε προσωπικά για τα εθνικά μας θέματα (ο μόνος ) και όλα αυτά με παρρησία και λεβεντιά και παρά το πολιτικό κόστος, ο κόσμος αντί να το εκτιμήσει κατασυκοφαντούσε ανήθικα και μηρύκαζε ως πρόβατο αυτά που έλεγαν οι τσιπροκαμένοι τότε για να πάρουν την εξουσία , χωρίς να έχουν ιδέα. (Εμείς το λέγαμε από τότε, τώρα το παραδέχονται και οι ίδιοι) Υπήρχαν δυστυχώς συκοφαντίες και τρικλοποδιές ανήθικες και εντός και επί τα αυτά, από άτομα που δεν τα ενδιαφέρει η πατρίδα, αλλά το συμφέρον τους.

Τώρα έχει περάσει ο κομήτης από τη χώρα. Οι άνθρωποι είναι φοβισμένοι με αυτά που πέρασαν με την ανισορροπία, με την απειρία, με τις κλειστές τράπεζες, το ψέμα τον βόθρο που είχαμε πέσει αξιακά, πολιτισμικά, οικονομικά

Υπάρχει εντελώς διαφορετική ψυχολογία των πολιτών τώρα και δεν το έχουν καταλάβει.

Ο Μητσοτάκης βρίσκει άλλους ανθρώπους, δεν του βάζουν τρικλοποδιές δεν συκοφαντείται όπως ο Σαμαράς που δεν προλάβαινε να αναπνεύσει.

Πάει να εφαρμόσει μια πολιτική για να μην έχει πολλές αντιδράσεις, όμως εμείς δεν τον φέραμε για αυτό. Δεν τον συμφέρει, γιατί χάνει δικούς του και δεν κερδίζει άλλους. Πρέπει ν σκληρύνει τη στάση του για τους λαθρομετανάστες.

Φανταστείτε τη ψυχολογία του όχλου από αυτό το απλό. Τώρα ο Μητσοτάκης ανεπίτρεπτα τρώει ακόμα και γυμνός από τη μέση και πάνω στην παραλία και ο κόσμος τον επευφημεί. Αν το έκανε ο Σαμαράς θα τον είχαν όλοι υποτιμήσει, βρίσει, υποβιβάσει.

Ακόμα και τώρα έχουμε στη Βουλή εξαρτημένους, άτομα που λένε ψέματα , άτομα τα οποία δεν θέλουν το καλό της χώρας μας, ,αλλά της τσέπης τους Αυτό καυτηριάζουμε ότι ο κόσμος τα βλέπει διαφορετικά και εκφέρει λάθος απόψεις. Έχει αλλάξει ο λαός με αυτά που πέρασε, όχι οι πολιτικοί.

Ο μόνος πρωθυπουργός που του φέρθηκαν πρόστυχα γιατί ενδιαφέρθηκε για την πατρίδα του και μόνο αυτή έβλεπε μπροστά είναι ο Αντώνης Σαμαράς και δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον στον πατριωτισμό του, στον κοσμοπολιτισμό του, στον αλτρουισμό του, στη ενσυναίσθηση του, στην παιδεία του και την αγωγή του.

Ακόμα μερικοί μηρυκάζουν ότι άνοιξε τα σύνορα. Είχαν κλείσει ποτέ τα σύνορα μας για να τ’ ανοίξει ο υπουργός εξωτερικών; Μπορούσα ο ΥΠΕΞ να κλείσει τα δικά μας σύνορα;

Φανταστείτε τι είναι η ψυχολογία του όχλου. Ότι και να ακούσουν το λένε.

Το ότι έβαλε φράχτη για να μην έρχονται δεν ακούγεται. Το ότι ο τωρινός ΠτΔ και ο Μητσοτάκης είπαν ότι δεν χρειαζόμαστε φράχτες (εις βάρος μας) πάλι δεν ακούγεται.

Αν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις να ξέρετε να σκέπτεστε σφαιρικά με τις συντεταγμένες της χρονικής περιόδου και τη ψυχολογία του κόσμου την αντίστοιχη εποχή.

Εμείς που μόνο πληρώνουμε το κράτος ως ανιδιοτελείς, ιδεολόγοι και ακτιβιστές θεωρούμε ότι η ανηθικότητα πρέπει να τονίζεται για να μην επαναλαμβάνεται.

Δεν περιμένουμε η κοινωνία να απαρτίζεται από άτομα σαν τον Καντ και τον Σωκράτη, αλλά στη βασική ηθική πρέπει ο κόσμος πλέον να εναρμονιστεί, να μεταμεληθεί από προηγούμενες συμπεριφορές και συναισθήματα και να ζητήσει συγγνώμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.