Δεν είναι κακό ν’ αλλάζεις είπε ο Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Όταν έρχεσαι με τόσα ψέματα, τρομοκρατίες και συκοφαντίες, όταν έρχεσαι για να εξυπηρετήσεις άλλους, όταν αναλαμβάνεις μια δουλειά που δεν την ξέρεις, όταν δεν έχεις πατήσει σε σχολείο και πανεπιστήμιο, αλλά περνάς με καταλήψεις, όταν δεν ξέρεις πόσες μοίρες έχει ο κύκλος, όταν δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου και ζεις με τα έτοιμα, τότε δεν ξέρεις τι σημαίνει σταθερότητα, πατρίδα, ήθος, άξιες, ιδεολογία, και επομένως αλλαγή. Αφού δεν πιστεύεις σε τίποτα τι θ αλλάξεις; Πας όπου σε συμφέρει.

Στην περίπτωσή σου, ξέρεις μόνο τι σημαίνει προσωπικό συμφέρον εις βάρος τους συλλογικού. Ξέρεις επίσης αυτά που σου έλεγαν στην ΚΝΕ που σε εξυπηρετούσε σε όλα, τι είναι υλισμός και ότι ο άνθρωπος υπάρχει για την ύλη, μέσα στην οποία θέλεις πάντα να είσαι βουτηγμένος.

Πολλά χρόνια τώρα λέγαμε ότι όλα αυτά που έλεγαν τρομοκρατώντας, τα έλεγαν από μεγάλο μίσος στους ανθρώπους, από ζήλεια για να τα ζήσουν , από τεράστια απωθημένα και συμπλέγματα και ότι επιδιώκουν να ζήσουν ό,τι κοροϊδεύουν. Επειδή ζήλευαν , ρεζίλευαν, αυτά τα οποία τώρα με χαρά ζουν. Επομένως Τσίπρα, είναι όχι μόνο κακό, αλλά ολέθριο για την κοινωνά ν αλλάζεις όταν επιδιώκεις μόνο το προσωπικό σου συμφέρον και της πνευματικής σου παρίας . Δεν είναι αλλαγή. Εσύ το ξέρεις. Ήταν άθλια κοροϊδία προς την κοινωνία. Μέχρι τώρα στις ψυχαναλύσεις μας προς όλους εσάς δεν έχουμε πέσει έξω.

Είσαι για λύπηση, όταν είσαι πέντε σε ένα. Όταν δεν ξέρεις τι πιστεύεις, όταν άλλα λες άλλα σκέπτεσαι, άλλα κάνεις άλλα αισθάνεσαι, και παίζεις φτηνό θέατρο.

Πόσο πιο έντιμο θα ήταν να βγάζεις με αρμονία το ψωμί σου; Το έχει σκεφτεί τώρα που όλοι πια σε ξέρουμε; Δεν το έμαθες και δεν το είδες ποτέ θα πεις. Πώς να το κάνεις; Εμείς όμως που τόσο μας μισείς δε σου φταίμε τίποτα. Θα σε διώξουμε απτον ρόλο που ασθενικά παίζεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.