Cool style

Γράφει ο  Ηριδανός

«Με την κατάθεση του 4ου Μνημονίου μέχρι το 2021, αποκαλύπτεται σε όλους η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε ποτέ η Πατρίδα μας”.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά. Προσέχω την ώρα που η δήλωσή του ανέβηκε σε όλα τα sites και τα blogs. Με πέντε λεπτά πάνω- κάτω ανέβηκε περί τις 6.15.

Υπέθετα ότι θα  είχε προηγηθεί δήλωση του Κ. Μητστοάκη ή έστω ανακοίνωση από το τη Νέα Δημοκρατία. Και άρχισα να ερευνώ.  Στις  11.15 εμφανίστηκε η πρώτη δήλωση Μητσοτάκη, από την Αγγλία, στα μέσα , στο  twitter. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο τους εκπροσώπου της ΝΔ, σε δίκτυα κοινωνικής ενημέρωσης. Ωστόσο, και του προέδρου της ΝΔ και του εκπροσώπου της  οι δηλώσεις ήταν γενικόλογες, όπως  αυτές που όλοι διαβάζουμε ή ακούμε εδώ και μια εβδομάδα που η διαπραγμάτευση έκλεισε.

Η κατάθεση του τέταρτου μνημονίου, με την υπογραφή Τσίπρα, κατατέθηκε στη μία μετά τα μεσάνυχτα προς Κυριακή. Σελίδες συνολικά 185. Υποθέτω η προσοχή ενός  έμπειρου πολιτικού ξέρει που να εστιάσει, πού είναι τα βασικά: Εργασιακά και συνταξιοδοτικά, τα οποία ήταν κυρίαρχα στην προπαγάνδα Τσίπρα. Αποδείχτηκε, άλλωστε, αφού το 2015 κατόρθωσε κι έπεισε τους Έλληνες να τον κάνουν πρωθυπουργό.  Για τα δήθεν αντίμετρα δεν αξίζει ο λόγος να σχολιάσουμε. Αποδεικνύουν τον λόγο ύπαρξής τους οι ονομαστικές ψηφοφορίες που έχουν προβλεφθεί.

Αν βέβαια, εμφανιζόταν ο Α. Τσίπρας  με το συγκεκριμένο βιογραφικό του να ζητήσει δουλειά σε μια επιχείρηση, θα τον προσλάμβαναν μόνον αν χρειάζονταν πλασιέ. Με αυτό το χαμόγελο που είναι μόνιμα καρφιτσωμένο στο πρόσωπό του,  πιο εύκολα θα προωθούσε προϊόντα, ακόμη  κι εκείνα που είναι φανερό ότι δεν ανταποκρίνονται στις… προδιαγραφές  που γράφονται  πάνω στο κουτί τους.

Ότι υπάρχει μια  βραδυφλεγής ανάφλεξη στη Νέα Δημοκρατία να αντιμετωπίσει  τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μία δυστοκία να απαντήσει, είναι εμφανές. Ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η κατάθεση του μνημονίου δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με  tweet  δεν το συζητώ. Το πολύ cool style που έχει υιοθετηθεί από τον αρχηγό της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία των …οπαδών της.

Όμως τι προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σαμαρά; Μήπως ήθελε να βγει μπροστά; Νομίζω ο λόγος είναι πιο απλός αλλά και πικρός: Η Νέα Δημοκρατία, ανέχεται επιθέσεις προς την κυβέρνηση Σαμαρά της οποίας μέλος ήταν ο νυν αρχηγός της. Όταν έχει αναγνωριστεί από τις Βρυξέλλες και από όλους τους εμπλεκόμενους στο πρόβλημα μας, ότι ο Σαμαράς έβγαζε την Ελλάδα από το μνημόνιο, ότι όλοι οι δείκτες απεδείκνυαν ότι τα σημεία ανάκαμψης ήταν εμφανή αλλά η Νέα Δημοκρατία …δεν θυμάται ποτέ να αναφέρεται, τότε στοιχειωδώς οφείλει ο Α.Σαμαράς να υπερασπιστεί το έργο του.

Η δήλωσή του Α. Σαμαρά, αν και λιτή, περιείχε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις ευθύνες του Τσίπρα ως πρωθυπουργού. Ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν, αν οι πολίτες εμπιστευθούν στη  Νέα Δημοκρατία την εξουσία.

Για να το θέσω ορθότερα: Αυτός θα είναι και ο  κύριος λόγος για τον οποίο θα της αναθέσουν την εξουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *