Χάνουν το μέτρο κάποιοι κατά δήλωση υποψήφιοι της ΝΔ

Γράφει ο Χαμαιλέοντας,

Ακούω συμβάντα και διαβάζω ειδήσεις για κατά δήλωση υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ που μέσα στις Πασχαλινές μέρες άρχισαν το κυνήγι των ψηφοφόρων με κάθε τρόπο.

Πριν καλά, καλά τους δοθεί το σήμα από την κεντρική διοίκηση του κόμματος και τον ίδιο τον Πρόεδρο έχουν μπει σε μια διαδικασία που συχνά ξεπερνά κάθε όριο τραγελαφικότητας.

Κάποτε ήταν οι κουμπαριές και οι παρουσίες σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες που οριοθετούσαν τον κοινωνικό… αγώνα των υποψηφίων. Τώρα το άγχος κάποιων να πείσουν ότι διαθέτουν λαϊκό έρεισμα και δικαιούνται ένα τιμάριο μελλοντικής εξουσίας τους έχει περάσει σε άλλη «πίστα».

Ο ένας βάζει αυτόγραφα σε παραμύθια και αλφαβητάρια που μοίραζε το κόμμα σε τοπικούς φορείς. Άλλοι προσφέρουν κάθε φύσης… υπηρεσίες για να προσελκύσουν το… κοινό. Από το μοίρασμα κιμάδων, μέχρι την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων.

Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι ο λαός βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από ότι μερικές δεκαετίες πριν που όλα αυτά ίσως να είχαν κάποιο νόημα. Πλέον το σημαντικό είναι η ειλικρίνεια, η αξιοπιστία, η ταύτιση με τα σκληρά βιώματα της κοινωνίας. Όλα τα υπόλοιπα μόνο ως φαιδρά εκλαμβάνονται κι όσο κι αν δημόσια χαριεντίζονται μαζί τους, πίσω από την πλάτη τους γελούν και τα σημαιάκια της ΝΔ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *