Το άβατο των Εξαρχείων

Γράφει ο Δεξιός Αναρχικός

Πολλές φορές κάποια άρθρα τα γράφουμε γιατί τα ερείσματα, που παίρνουμε από την κοινωνία είναι τέτοια που μας κάνουν να τα γράψουμε. Οι καθημερινές μας επαφές με τους διάφορους φορείς δεν αφήνουν ήσυχη τη συνείδηση μας, ώστε να μην καταγράψουμε και γνωστοποιήσουμε τα βιώματα μας. Κάποια βιώματα τα οποία τις περισσότερες φορές απασχολούν μαζικά και την ίδια την κοινωνία.

Ένα τέτοιο είναι και το θέμα για το γνωστό «άβατο» των Εξαρχείων. Υπάρχει πράγματι άβατο; Τυπικά και σύμφωνα με τον νόμο όχι. Καμία περιοχή δεν μπορεί να αποκλειστεί σε αυτήν η πρόσβαση. Ουσιαστικά όμως; Όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και πολλές δεκαετίες η γνωστή σε όλους μας περιοχή των Εξαρχείων είναι απρόσιτη ιδίως για τους υπηρετούντες στα ένοπλα σώματα ασφαλείας (αστυνομία), αλλά και για πολίτες, που θεωρητικά λόγω του επαγγέλματος τους (γιατί τώρα με την κρίση όλα αυτά έχουν ισοπεδωθεί) ανήκουν στην αστική τάξη (λ.χ δικηγόροι, γιατροί, βουλευτές). Ακόμη και ένας απλός πολίτης, που τυγχάνει να φορά κουστούμι είναι πράγματι δύσκολο να διέλθει από την πλατεία των Εξαρχείων ιδίως τις νυχτερινές ώρες.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει, ότι στο τετράγωνο Πατησίων-Σόλωνος-Ιπποκράτους-Καλλιδρομίου, στο οποίο τυγχάνει να βρίσκεται το Πολυτεχνείο, η πλατεία Εξαρχείων και το πάρκο Στρέφη σπάνια μπαίνει αστυνομική δύναμη. Έχετε δει ποτέ έστω και απλό αστυνομικό να κάνει περιπολία σε αυτήν την περιοχή. Κάποιοι φίλοι αστυνομικοί, που εργαζόταν επί χρόνια στο ως άνω τετράγωνο, μετά από συζήτηση που είχα μαζί τους και που τους ευχαριστώ, καθώς εξαιτίας αυτής οφείλεται το παρόν άρθρο μου, έδωσαν την πληροφορία, ότι σε αυτό το τετράγωνο εισέρχονται μόνο αστυνομικές διμοιρίες των ΜΑΤ κατόπιν εντολής του διοικητή της Αστυνομίας και αφού υπάρχει ενημέρωση, ότι έχει γίνει κάποιο συμβάν.

Επίσης με πληροφόρησαν –άκουσον άκουσον-ότι στο συγκεκριμένο τετράγωνο υπάρχουν κάποιοι «υψηλόβαθμοι» αναρχικοί-οι περιβόητοι γκουρού κατά τους αστυνομικούς-που προσηλυτίζουν νεαρά ιδίως παιδιά στην αναρχική ιδεολογία. Συγκεκριμένα, τους διδάσκουν σε στέκια τον αναρχισμό κερνώντας τους άφθονο αλκοόλ, φαγητό κλπ. Κάποιος φτωχός ιδίως νέος από την επαρχία γιατί να μην πήγαινε, προκειμένου να φάει και να πιει τσάμπα;

Ύστερα από όλα αυτά τα ερωτήματα είναι απλά. Γιατί κάποιοι συντηρούν αυτό το άβατο των Εξαρχείων; Γιατί δεν το σπάνε από τη στιγμή, που η αστυνομία σύμφωνα με τις ως άνω πληροφορίες, μπορεί εντός λίγων ωρών να το πράξει; Γιατί απουσιάζει η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο; Γιατί κάποιοι διαχωρίζουν την Αθήνα σε ζώνες με πρώτη το άβατο των Εξαρχείων; Ποιοι χρηματοδοτούν τις διδασκαλίες των γκουρού όπως προαναφέρθηκε πιο πάνω και για ποιο λόγο; Γιατί τέλος δεν βάζουν μια μόνιμη αστυνομική κλούβα στα Εξάρχεια όπως τόλμησε μόνο ο αστυνομικός διευθυντής ΑΡΚΟΥΔΕΑΣ να κάνει έως σήμερα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.