Αποζημιώσεις για όλες τις μάνες που έχασαν άδικα τα παιδιά τους

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Προτρέπουμε τις μάνες που αποζημιώθηκαν επειδή έχασαν τα παιδιά τους, να τα μοιράσουν και στις άλλες που δεν αποζημιώθηκαν.

Ξέρουμε από τα Μ.Κ.Δ. ότι οι μάνες Γρηγορόπουλου, Φύσσα, Ζακ Κωστόπουλου, και μερικές ακόμα παρόμοιες οι οποίες έχασαν τα παιδιά τους, ΑΔΙΚΑ, από κοινωνικές αναταραχές, στις οποίες όμως τα παιδιά τους συμμετείχαν από λάθος εκτίμηση των ιδίων των παιδιών και των γονιών τους, ότι πήραν από το κράτος, δηλαδή από εμάς, τεράστιες αποζημιώσεις

Γνωρίζουμε επίσης ότι οι γονείς της εγκύου Αγγελικής που κάηκε ενώ πήγε να δουλέψει, δεν πήρε τίποτα από χρήμα εντελώς άδικα. Γνωρίζουμε ότι η μάνα του Κατσίφα επίσης δεν πήρε τίποτα.

Οι οικογένειες των νεκρών πιλότων μας που αγωνίστηκαν για την πατρίδα, πήραν μια σύνταξη και όχι τα τεράστια ποσά του Φύσσα και του Γρηγορόπουλου που δεν έκαναν κανένα αγώνα, αλλά το κέφι τους.

Επειδή το κράτος μας μεροληπτεί υπέρ της μιας πλευράς (που σημαίνει κρατικό σύμπλεγμα και λάθος πυξίδες),
αλλά κυρίως για να βοηθήσουμε τις μάνες να βρουν την Αποστόλη τους , με πράξεις και όχι μόνο με προσευχές, τις προτρέπουμε να μοιράσουν τα ποσά που πήραν από το κράτος και στις άλλες μάνες που επίσης υποφέρουν και δεν πήραν χρήματα. Έτσι θα δείξουν κάποια συμπαράσταση και όχι λόγια και συμφέρον .

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Η μάνα Φύσσα και η μάνα Γρηγορόπουλου το πήραν το μήνυμα , γιατί έγινε αυτό; Αν μοιράσουν τα ποσά του κράτους και στις άλλες πονεμένες μάνες, θα δείξουν πραγματικά ότι βρήκαν την

Αποστολή τους, ότι έλαβαν το μήνυμα του γιατί συνέβησαν αυτά και θα εξυγιάνουν την κοινωνία. Από τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη ο κόσμος μας. Έτσι δείχνουν ότι τιμούν τη μνήμη του παιδιού τους και ότι ο πόνος δεν έχει τιμή, αλλά αξία.

Πολλές μάνες με πολλά οικονομικά προβλήματα που χάνουν παιδιά από ασθένειες, αφιερώνουν τις ζωές τους στο να συμπαρίστανται σε παρόμοιες καταστάσεις με αυτές των παιδιών τους που έχουν φύγει, για ν αναπαύονται οι ψυχές τους, αλλά κυρίως ανακαλύπτουν οι ίδιες τον σκοπό για τον οποίο τους συνέβη το τραγικό αυτό γεγονός.

Αυτές τόσο απνευμάτιστες είναι; Όλη την ύλη για τον εαυτό τους; Έτσι τους φεύγει ο πόνος: Δείξτε ανωτερότητα πονεμένες μάνες και προς τις άλλες πονεμένες.

Εξαγνίστε την κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.