Από την απόρριψη στις εκλογές

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ό,τι και να έλεγε η κυβέρνηση των Σκοπίων, όποια και να ήταν η σιγουριά της για το μέλλον, βλέπουμε τώρα ότι δεν είχε υπολογίσει καν ως σενάριο, την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω υψηλής στρατηγικής. Και τώρα ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πάει για εκλογές επειδή δεν μπόρεσε να είναι αξιόπιστος με τον Σκοπιανό λαό αφού δεν κατάφερε να ξεκινήσει την ενταξιακή πορεία της χώρας του.

Το βέτο της Γαλλίας και της Ολλανδίας λειτούργησε καταλυτικά για τις εξελίξεις που έρχονται. Ακόμα και η επίσημη Ελλάδα ξαφνιάστηκε από το άμεσο αποτέλεσμα στην πολιτική ζωή των Σκοπίων. Έτσι ο αγώνας όλων όσων παλεύουνε ενάντια στο βάρβαρο Προσύμφωνο των Πρεσπών, δικαιώνεται γιατί ποτέ δεν σταμάτησαν και η πίεσή τους έφερε αποτελέσματα μέσω Γαλλίας. Διότι χωρίς πίστη του ελληνικού λαού, ο Πρωθυπουργός δεν θα είχε ενημερώσει τον Γάλλο Πρόεδρο.

Επίσης με την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων των συμβάσεων για τις θαλάσσιες περιοχές Νοτιοδυτικά Κρήτης και Δυτικά Κρήτης με την κοινοπραξία Exxon Mobil, Total και Ελληνικά πετρέλαια βοήθησε σε πρακτικό επίπεδο την ελληνογαλλική συμμαχία και στα ενεργειακά. Έτσι όλοι οι φανατικοί της ιδεολογίας της λήθης που είχαν υπολογίσει ότι η ακολουθία των δεδομένων ήταν δεδομένη, πρέπει τώρα να παραδεχθούν ότι απέτυχαν.

Οι οπαδοί του Πρωθυπουργού των Σκοπίων πρέπει τώρα να αναθεωρήσουν όλα όσα έλεγαν για τις εκτιμήσεις τους, γιατί δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τις συνέπειες των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τελικά όσοι κατηγορήθηκαν για τις πατριωτικές τους θέσεις πέρα από τα κόμματα, είναι αυτοί που τώρα χαίρονται για τις πράξεις τους που άρχισαν να φέρνουν αποτελέσματα απτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.