Από τη διπλωματία της Κότας στη διπλωματία του Σπάρου

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης, Υπτγος ε.α, μέλος ΕΕLogistics

Ο σπάρος έχει ψαρό γυαλιστερό χρώμα, μια μαύρη γραμμή στην ουρά και δίπλα στο κεφάλι και κιτρινωπό χρώμα στα κάτω πτερύγια και πάνω από τα μάτια του. Ζει σε κοπάδια, κυρίως σε ρηχά, αλλά και βαθιά νερά, σε πετρώδεις ή φυκώδεις βυθούς με λάσπη και βούρκο.

Ψαρεύεται με πεταχτάρι, καλάμι, καθετή, και σχεδόν όλα τα δολώματα. Ψαρεύεται με πετονιά και ψαροτούφεκο. Δηλαδή τσιμπάει εύκολα, όποιο τρόπο ή δόλωμα κι’ αν χρησιμοποιήσουμε.

Τσιμπήσανε λοιπόν εύκολα το δόλωμα που τους ρίξανε οι όψιμοι φίλοι τους και προαιώνιοι εχθροί τους. Αλλά αυτό ήταν ευκολάκι , γιατί εκτός των άλλων ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούν να καταφέρουν το ακατόρθωτο και να μείνουν στην ιστορία. Υπάρχουν βεβαίως και προσωπικές φιλοδοξίες από πίσω. Διεκδίκηση αρχηγίας κόμματος ή διεθνούς ρόλου διαμεσολαβητού τύπου Νίμιτς.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι Τούρκοι ψαράδες λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες. Πρόσφατα παρατηρήθηκε κλιμάκωση και ένταση της δραστηριότητάς τους, αφού κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει πρόθεση σύλληψης, παρότι ψαρεύουν μέσα στα χωρικά μας ύδατα. Όπως αναφέρεται στο εξώδικο που έστειλαν οι ψαράδες μας στους αρμόδιους φορείς, τα τουρκικά σκάφη είναι υπερτριπλάσια των ελληνικών και έτσι η Τουρκία καταλαμβάνει χώρο, δημιουργώντας προηγούμενα «χρησικτησίας».

Την ίδια ώρα μαίνεται στη Μάγχη η βίαιη αντιπαράθεση Άγγλων και Γάλλων ψαράδων για τα χτένια και η Γαλλία ετοιμάζεται να στείλει τα πολεμικά της πλοία για να τους προστατεύσει.

Τις προηγούμενες μέρες στο πλαίσιο της διπλωματίας του σπάρου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του προξενείου Σμύρνης, εκεί που «συνωστίζονταν» παλαιότερα οι ‘Έλληνες και παραλίγο να γίνουν παστά ψάρια (σαλαμούρ), όπως είχε επισημάνει σε προεκλογική ομιλία ο σουλτάνος, έκαναν την κότα μπροστά στην επίδειξη δύναμης της τουρκικής αεροπορίας, που πετούσε επιδεικτικά εκείνη την ώρα. Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν μάλιστα και μία διάθεση ελαφρότητας, όπου έπαιξαν τα «σπαράκια» με μικρό κοριτσάκι. «Στου Αιγαί.., στου Αιγαίου τα νησάκια, παίζουνε, παίζουνε τα δυο σπαράκια…».Τι να πει κανείς!!!

Την ίδια ώρα τα φιλαράκια απ’ τον Βορρά, αξιοποιώντας και την αποκάλυψη των WikiLeaks, γελάνε γιατί μας πιάσανε με πεταχτάρι, χωρίς καν δόλωμα. Κατάφεραν να πάρουν ότι δεν πίστευαν ποτέ ότι θα τους δώσει η Ελλάδα (γλώσσα και εθνότητα).

Στη ΘΡΑΚΗ, διώξανε άρον-άρον τους μουφτήδες, καταργούν σταδιακά τη σαρία, αλλά ορίζουν τοποτηρητή με διδακτορικό στη σαρία. Και για να ολοκληρωθεί ο εκτουρκισμός των Πομάκων, νομοθετούν δίγλωσσα νηπιαγωγεία, ώστε τα μικρά πομακοσπαράκια να μαθαίνουν τούρκικα, άσχετα αν δεν είναι η μητρική τους γλώσσα ή η επίσημη της χώρας μας.

Τώρα που ο σουλτάνος ζορίζεται και προσεγγίζει την ΕΕ, γίνονται χαλί να τους πατήσει για να περπατήσει στη Βαλκανική και στην Ευρώπη. Περνώντας τους φοράει κι’ ένα φέσι, ενώ πεσμένοι στα τέσσερα μαζεύουν τη σκόνη απ’ τα παπούτσια του για ενθύμιο. Αλλάχ, Αλλάχ….

Η κότα ψόφησε, δεν γινόταν αλλιώς, γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος προστατεύει μόνο τη γαλοπούλα.

Τουλάχιστον η κότα προστάτευε το κοτέτσι της !!! Ο σπάρος είναι από τη φύση του αδύναμος.

Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή γεγονότα είναι εντελώς συμπτωματική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.