Άντε, να τελειώνουμε…

Του Θανάση Κ.

Για να καταλαβαινόμαστε:

–Όταν ένας κυβερνητικός αξιωματούχος ζητάει χρήματα από ένα πολίτη για να του διεκπεραιώσει ακόμα και νόμιμη υπόθεση, αυτό είναι αδίκημα «χρηματισμού»

–Όταν το κάνει ένας εκλεγμένος πολιτικός, αυτό είναι σοβαρότερο αδίκημα «χρηματισμού»…

–Όταν κρατικοί υπάλληλοι ή πολιτικοί ζητάνε χρήματα για να διεκπεραιώσουν παράνομες απαιτήσεις πολιτών, αυτό είναι πολύ σοβαρότερο αδίκημα διαφθοράς.

–Κι όταν πολιτικοί ή κρατικοί αξιωματούχοι παίρνουν μίζες από προμήθειες ή δημόσια έργα, αυτό είναι ακόμα σοβαρότερο κακούργημα διαφθοράς.

Αλλά υπάρχει και κάτι που είναι πέρα και πάνω απ’ όλα αυτά:

* Όταν κάποιος δημόσιος αξιωματούχος λαμβάνει χρήματα για να πάρει αποφάσεις που βλάπτουν το εθνικό συμφέρον, αυτό δεν είναι «υπεξαίρεση» (δεν αφαιρεί δημόσιο χρήμα) δεν είναι καν «οικονομικό έγκλημα» – είναι Εσχάτη Προδοσία!

Για την ακρίβεια, αυτό είναι ο ορισμός της Εσχάτης Προδοσίας.

Ο Πάνος Καμένος ουσιαστικά κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά (υπουργοί και οι δύο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – μη ξεχνιόμαστε), ότι διέπραξε Εσχάτη Προδοσία!

Ότι πήρε χρήματα «από το Σόρος» για να πουλήσει το Μακεδονικό

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο ίδιος ο Κοτζιάς.

Ύστερα με κάποια… καθυστέρηση, βγήκε ο ίδιος ο Καμένος και «διέψευσε»:

–Δεν κατηγόρησα την κυβέρνηση ότι πήρε χρήματα από τον Σόρος, για να πουλήσει το Μακεδονικό, είπε. Κατηγόρησα τον ίδιο τον Κοτζιά, γιατί το υπουργείο του συνεργαζόταν με το Σόρος για μια «φάμπρικα έκδοσης βίζας».

Δηλαδή, πράγματι κατηγόρησε τον Κοτζιά (με τον οποίο συνυπηρετούσαν στην ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) για κάτι που είναι, στην καλύτερη περίπτωση, χοντρό αδίκημα οικονομικής διαφθοράς. Και στη χειρότερη περίπτωση, είναι επίσης Εσχάτη Προδοσία!

Γιατί αν έβγαιναν «βίζες» σε αλλοδαπούς που ΔΕΝ έπρεπε να πάρουν, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πέρναγαν στην Ελλάδα (και μέσω Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη) ξένοι που ΔΕΝ έπρεπε να περάσουν – δηλαδή τι; Μαφιόζοι; Λαθρέμποροι; Διακινητές; Τζιχαντιστές; Τι ακριβώς;

Ό,τι κι αν ήταν, αυτό μπορεί να έθιγε ευθέως το εθνικό συμφέρον και τη δημόσια ασφάλεια. Άρα, να τελέστηκε το έγκλημα της Προδοσίας.

Δηλαδή ο Καμένος… «διορθώνοντας» τα όσα φέρεται να είπε στο υπουργικό Συμβούλιο, ομολόγησε ότι πράγματι κατηγόρησε τον Κοτζιά είτε ως «διεφθαρμένο» είτε ως «Προδότη».

Το αστείο είναι ότι ο Καμένο μιλάει και για «ορφανά του Σημίτη». Ο Κοτζιάς υπηρέτησε σε όλη την οκταετία Σημίτη στο υπουργείο Εξωτερικών – δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου! Αυτόν εννοούσε;

Ή μήπως εννοούσε το… μισό σημερινό ΣΎΡΙΖΑ; Που επίσης βρίσκονταν στο ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη.

Αν και οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι «ορφανά» του Τσοχατζόπουλου

Ο Κοτζιάς από την πλευρά του διαψεύδει κι αυτός τον Καμένο. Και εξηγεί ότι όλη η συζήτηση που έγινε στο υπουργικό Συμβούλιο, αφορούσε την Εξωτερική πολιτική και το Μακεδονικό! Όχι κάποιες «ατασθαλίες» του ενός υπουργείου ή του άλλου.

Ο Κοτζιάς επίσης «καρφώνει» τον Τσίπρα ότι δεν υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησής του για τις Πρέσπες από τον Καμένο.

Το πρόβλημα του Κοτζιά, για το οποίο παραιτήθηκε, δεν αφορά το ότι τον άφησε προσωπικά ακάλυπτο ο Πρωθυπουργός για «κάτι που έγινε στο υπουργείο του».

Αλλά ότι άφησε ακάλυπτη την ίδια την εξωτερική τους πολιτική! Άρα το θέμα δεν ήταν οι «ατασθαλίες». Ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών

Γι’ αυτό τσακώθηκαν οι δυο τους…

Και επομένως οι κατηγορίες «τα πήρατε από τον Σόρος», δεν αφορούσαν την… παράνομη «έκδοση βίζας». Αφορούσαν την ίδια την πολιτική στο Μακεδονικό

Για να ανακεφαλαιώσουμε:

* Ένας υπουργός καταγγέλλει τον άλλο για Εσχάτη Προδοσία ή για «διακεκριμένη διαφθορά»! Αλλά ο Πρωθυπουργός δεν μιλάει. Και δεν αποπέμπει αμέσως τον ένα ή τον άλλο. Δεν διατάσσει καν ΕΔΕ. Τίποτε…

(Ουσιαστικά τον καρφώνουν πια και ο Καμένος και ο Κοτζιάς!)

Κι ύστερα ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του μιλάνε για… Κάθαρση!

* Το ότι δεν αντιδρά σε τέτοιες κατηγορίες ο Πρωθυπουργός (είτε είναι τα πράγματα όπως τα «διευκρινίζει» ο Καμένος είτε όπως τα «αποκαλύπτει» ο Κοτζιάς) είναι σοβαρό αδίκημα από μόνο του. Γιατί αποδίδει «διακεκριμένη αμέλεια» στον Πρωθυπουργό περί τα καθήκοντά του.

Εδώ οι υπουργοί του εκτοξεύουν κατηγορίες που αφορούν τα βαρύτερα εδάφια του Ποινικού Κώδικα κι αυτός… χαζογελάει και μουρμουράει στα εμβρόντητα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου:

–Είδατε τι τραβάω με αυτούς τους δυό;

Κι αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε για Κάθαρση!

* Παλαιότερα κατηγορίες διαφθοράς εξακοντίστηκαν κατά μελών της κυβέρνησης από αντιπάλους της! Τώρα καταγγέλλονται οι υπουργοί μεταξύ τους!

Οι ίδιοι τα λένε. Οι ίδιοι τα ανακατεύουν. Οι ίδιοι τα επιβεβαιώνουν και τα διαψεύδουν. Οι ίδιοι τα κλιμακώνουν και τους δίνουν συνέχεια.

Κι αυτοί μιλάνε για… Κάθαρση!

* Έχουμε τις εφημερίδες που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ να βρίζουν τον Καμένο και να καλύπτουν τον Πρωθυπουργό! Ο οποίος, όμως καλύπτει, τον… Καμένο! Την ώρα που η κυβέρνησή του διαψεύδει τον Κοτζιά, τον οποίο όμως στηρίζουν οι φυλλάδες του ΣΥΡΙΖΑ…

Παράνοια; Ή διάλυση των πάντων;

Και τα δύο!

Αυτή τη ιστορία θα σημαδέψει τις εξελίξεις από δω και στο εξής.

Πρώτον, γιατί και ο Κοτζιάς και ο Καμένος έχουν αμφότεροι «απασφαλίσει». Δεν ελέγχονται από τον Τσίπρα και δεν κρατιούνται…

Δεύτερον, γιατί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίζονται το θέμα με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο: Ο πρώτος περιθωριοποιεί τον Κοτζιά, ενώ το κόμμα του βάλει κατά του Καμένου. Μπέρδεψαν τις «γραμμές» τους

Τρίτον, διότι η Δικαιοσύνη, έτσι κι αλλιώς, θα αναγκαστεί να το ψάξει. Παρά το γεγονός ότι τα μέχρι τώρα ανακλαστικά της δεν την τιμούν…

Τέταρτον, διότι και η αντιπολίτευση ξεπέρασε το αρχικό σοκ και ανεβάζει το θέμα. Όπως και ο Τύπος άλλωστε…

Πέμπτον, διότι το θέμα από τη φύση του (εμπλέκει ένα υπουργό Άμυνας και ένα πρώην υπουργό Εξωτερικών) θα πάρει – ήδη παίρνει – και διεθνείς διαστάσεις.

Γι’ όλους τους παραπάνω λόγους, και να θέλει η κυβέρνηση να το «κουκουλώσει» ή να το «θάψει», δεν θα την αφήσουν. Από μέσα κι απ’ έξω θα αναμοχλεύεται συνεχώς. Όλο και εντονότερα. Κι όταν καταφέρνουν να το «ελέγξουν» από τη μία, θα τους επανέρχεται από την άλλη…

Τελευταίο: Όπως η συμφορά στο Μάτι τους χάλασε τη «φιέστα» για την υποτιθέμενη «έξοδο από τα Μνημόνια», έτσι και οι εκατέρωθεν καταγγελίες Καμένου-Κοτζιά (του δεύτερου και κατά του Τσίπρα πλέον) τους χαλάνε την άλλη μεγάλη «φιέστα» που είχαν ετοιμάσει παραμονές εκλογών:

Τις «πανηγυρικές προφυλακίσεις» αντιπάλων τους και το show που ετοίμαζαν για την υποτιθέμενη «Κάθαρση».

–Τα «βραχιολάκια» στον Παπαντωνίου αποτελούν δημόσια επικοινωνιακή «δολοφονία» ενός προ πολλού… «πεθαμένου»! Πολλοί δεν τον θυμούνται πια. Κι από τους υπόλοιπους που τον θυμόμαστε, οι περισσότεροι δεν έχουμε καλή γνώμη για τον πρόσωπο…

–Αλλά τα χρήματα που «έδωσε» ο Σόρος, είναι δημοφιλέστατη λαϊκή δοξασία, που συγκινεί τους πάντες λόγω Μακεδονικού και την πιστεύουν οι περισσότεροι…

Κι αυτοί που δεν την πιστεύουν ακόμα, γνωρίζουν ότι εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων στη Σκοπιανή Βουλή έγινε! Και χρήματα πέσανε κάτω από το τραπέζι – εκεί τουλάχιστον. Και ενεργειακή εταιρία φίλου του Ζάεφ αγοράστηκε από τη ΔΕΗ πριν λίγους μήνες σε τίμημα δυσανάλογο προς την – μηδενική – αξία της!)

Άρα ακόμα και όσοι δεν είναι «εύπιστοι», ξέρουν ότι κάτω από αυτόν τον «καπνό», υπάρχει κάποια «φωτιά»…

–Από τη μια πλευρά έχουμε ένα «σκιάχτρο» από το παρελθόν.

–Από την άλλη έχουμε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο σημερινό – με εθνικές και οικονομικές διαστάσεις.

Ο αυτουργός του ενός καλύπτεται ήδη από τη λήθη. Τον έχουν ξεχάσει. Οι νεότεροι ψηφοφόροι σήμερα ούτε καν γνωρίζουν ποιος ήταν ο Γιάννος Παπαντωνιου και σε ποια υπουργεία υπηρέτησε…

Αλλά οι οσμές σκανδάλων που βγαίνουν από τις αμοιβαίες καταγγελίες Καμένου-Κοτζιά αφορούν το τώρα – το σήμερα και το αύριο – εξάπτουν τη λαϊκή φαντασία, πυροδοτούν τα πάθη και εμπλέκουν ουσιαστικά ολόκληρη την τωρινή κυβέρνηση!

–Το ένα είναι «σπασμός» από το παρελθόν.

–Το άλλο είναι «σεισμός» που ταρακουνάει το παρόν και το μέλλον.

Πήγαν να στήσουν μια «φιέστα» για τα σκάνδαλα του παρελθόντος. Και την ίδια στιγμή τους προέκυψαν – μέσα από την ίδια την κυβέρνησή τους – πολύ μεγαλύτερα και πολύ σοβαρότερα σκάνδαλα τωρινά. Δικά τους

Όμως, το πράγμα γυρίζει μπούμερανκ στο ΣΥΡΙΖΑ και για άλλους λόγους:

Ο Τσοχατζόπουλος παραπέμφθηκε από τους προηγούμενους, δικάστηκε και καταδικάστηκε επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης Παπαντωνίου, επίσης άρχισε επί των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τώρα απλώς κατέληξε…

Ενώ οι στενότεροι συνεργάτες και του Τσοχατζόπουλου και τον Παπαντωνιου τελικά βρίσκονται ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ ή υπηρετούν το ΣΥΡΙΖΑ και προστατεύονται από το ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται όχι απλά ο προστάτης και συνεχιστής του «παλιού».

Αλλά το χειρότερο κομμάτι του «παλιού»…

Και, εν πάση περιπτώσει, οι «προηγούμενοι» τους δικούς τους που βρέθηκαν να έχουν βάλει το δάχτυλο «στο μέλι» τους παρέπεμψαν.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους δικούς του τους κρατά στο απυρόβλητο. Όντως είναι το χειρότερο από το «παλιό»

Τώρα, τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν δεξιά-αριστερά φήμες ότι έρχονται και άλλα «βραχιολάκια». Και για άλλους. Όχι τόσο παλιούς πια.

Σημερινούς

Εσχάτη πλάνη χείρων την πρώτης: Η σκευωρία για τη Novartis – και οι συκοφαντίες που την «στοιχειοθέτησαν» – δεν ξεχάστηκαν. Και δεν παραγράφηκαν.

Ας κάνουν τώρα και το επόμενο «μοιραίο βήμα»…

Κι ας ετοιμάζουν τους δικηγόρους τους για τα Ειδικά Δικαστήρια ή τα ελικόπτερα για τη διαφυγή τους.

Δεν τρομάζουν κανένα πια. Οι ίδιοι πρέπει να φοβούνται…

Μόνοι τους σκάβουν το λάκκο τους, εξ άλλου…

Ας κάνουν και το επόμενο βήμα: Να πηδήξουν μόνοι τους μέσα

Απέναντί τους δεν έχουν «ψοφίμια».

Έχουν ανθρώπους που δεν φοβούνται τίποτε κι είναι αποφασισμένοι για όλα!

Ας κάνουν λοιπόν, το «μοιραίο βήμα». Να τελειώνουμε μαζί τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.