Αναρωτιέστε. Είναι δυνατόν αυτός να είναι γιατρός;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός, Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Με αφορμή τις συζητήσεις που βλέπω στα Μ.Κ.Δ (όχι δεν είναι Μέγιστος Κοινός Διαιρέτης ούτε Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο). Είναι Ελάχιστοι Καιροσκόποι Πολάκηδες η Παπαχριστόπουλοι.

Για να σας λυθούν οι απορίες. Στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά, οι περισσότεροι καθηγητές Πανεπιστήμιων διατείνονταν ότι ήταν αριστεροί και επειδή είχαν οφέλη μη ορατά δια γυμνού οφθαλμού, ήταν μέσα στις συντεχνίες που αποτελούσαν τροχοπέδη για ο,τι καλό επρόκειτο να γίνει στη χώρα φυσικά για το συμφέρον τους.

Συγχρόνως οι περισσότεροι από αυτούς ανακόλουθα και δυσαρμονικά, στη ζωή τους ήταν πιο φιλελεύθεροι από τους φιλελευθέρους. Όμως ήταν πολύ στη μόδα να το πουλάς το αριστερός σε αυτούς τους κύκλους και έτσι το προσέφεραν το πακετάκι.

Σε άλλους κύκλους βέβαια-που είχαν καεί- τους απαξίωναν με το που άκουγαν τη λέξη αριστερός και έφευγαν χιλιόμετρα μακριά. Αυτό ισχύει και για τους γυρολόγους της πολιτικής.

Έτσι λοιπόν αυτοί οι καθηγητές έδιναν τα θέματα των εξετάσεων σε φοιτητές που ήταν οργανωμένοι μέσα στα αριστερά κόμματα κυρίως, αυτό συνέβαινε και με το ΠΑΣΟΚ. Ήξεραν λοιπόν οι φοιτητές ότι αν γραφτούν σε αυτά τα κόμματα, είχαν και τα θέματα των εξετάσεων και χωρίς να διαβάσουν καθόλου περνούσαν τα μαθήματα ακόμα και με 5. Αν ήταν και συνδικαλιστές (όπως ο Τσίπρας που πήγε γράφτηκε στις Ανατολικές και τον έφερε εδώ το κόμμα να κάνει καταλήψεις και να τους εξυπηρετεί) , απλά αντέγραφαν τα θέματα απτά χαρτιά των οργανώσεων και περνούσαν με το συνδικαλιστικό 5.

Αυτούς ακόμα και στην Ιατρική, ακόμα και με σκονάκι να τους έβλεπαν δεν τους πείραζαν καθόλου. Επομένως τελείωναν χωρίς να ξέρουν τίποτα απολύτως. Κάτι στα εργαστήρια μπορεί να έβλεπαν μόνο, αν πήγαιναν . Είναι παρόμοιοι με αυτούς που αγοράζουν το δίπλωμα οδήγησης.

Άλλοι φίλοι/ες αυτών που μπορεί να μην είχαν οργανωθεί έπαιρναν επίσης τα θέματα. Είχαν περισσότερες γνώσεις από αυτούς, άτομα που είχαν τελειώσει στην Ελλάδα ένα ΙΕΚ με μεράκι.

Αυτό συνέβαινε και σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία που το έλεγαν το πολιτικό 5. (Στην Ιταλία επίσης έδιναν εξετάσεις σε ορισμένες σχολές προφορικά που εδώ δίνουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες τώρα. Ήταν πιο εύκολες οι εξετάσεις. Μην ακούτε τι λένε)

Επομένως δεν πρέπει να εντυπωσιαζόμαστε όταν ακούμε ένα οποιοδήποτε πτυχίο. Πρέπει να ανιχνεύουμε πώς το απέκτησε το άτομο. Μέσα στο αριστερό κόμμα η έχει γνώσεις; (Ήταν μια καλή μέθοδος προσηλυτισμού των νέων αφελών φοιτητών, για να έχουν αυτοί τάγματα)

Άλλωστε αν είναι ένα άτομο πολλές ώρες μέσα στο κόμμα -που απαιτούσαν πάντα τα αργόσχολα αριστερά κόμματα για να εμπεδώνουν τις ίδιες αρλούμπες ως επαναλήψεις και να πείθουν κόσμο- δεν είχαν χρόνο να αφοσιωθούν στην επιστήμη τους και να περάσουν.

Τα γνωστά (άγνωστα) παραπάνω άτομα, αν τα βάλεις να δουλέψουν στην ελεύθερη αγορά χωρίς πλάτες Δημοσίου και κόμματων πίσω τους, θα πεινάσουν . Επειδή το ξέρουν ότι δεν έχουν γνώσεις , για αυτό στελεχώθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν μέσα στο συγκεκριμένο συμφεροντολογικό κόμμα για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ελπίζω να λύθηκαν οι απορίες και να μην εντυπωσιάζονται μερικοί πλέον, αλλά να ερευνούν και αν είναι αυτή η περίπτωση να τους απαξιώνουν όσα αξιώματα και να τους έχουν χαρίσει. Μη πάνε ποτέ σ αυτούς για θεραπεία, γιατί θα είναι αργά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.