Αναρωτιέμαι πού θα πάει…

Γραφεί ο Blood

Η κυβέρνηση παίρνει όσο μπορεί χαλαρότερα μέτρα από αυτά που της προτείνει η επιτροπή, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ πανδημίας και οικονομίας, μόνο και μόνο για να κρατήσει χαμηλά τηζημιά που έρχεται. Από τα συνεχόμενα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, το μεγαλύτερο μέρος αφορά το εμπόριο και κατά συνέπεια την ανεργία. Θέλει να τα κρατήσει όσο μπορεί σε ένα καλό επίπεδο, μιας και ο χειμώνας θα είναι αν όχι τραγικός, πολύ δύσκολος.

Έχουμε όμως δυο κατηγορίες που η ανυπακοή τους, για διαφορετικούς λόγους, χωρίς να σκέφτονται το αύριο, δυσχεραίνει το έργο της κυβέρνησης. Εδω δε θα ασχοληθώ με αυτούς. Θα σχολιάσω όμως  με όσους κινούν το εμπόριο. Αυτούς που έχουν άμεση σχέση με την οικονομία και την ζωή μας. Τους επιχειρηματίες – “μαγαζάτορες”.

Οι άνθρωποι που κινούν την οικονομία, ένα τεράστιο μέρος του εμπορίου, τους επιχειρηματίες μαγαζιών, οι οποίοι ΔΕΝ καταλαβαίνουν τίποτα, ΔΕΝ ακούνε τίποτα, ΔΕΝ λαμβάνουν υπόψιν τους την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους κρατήσει ζωντανούς και μαζί με αυτούς την ελληνική οικονομία και όλους εμάς από κοντά.

Οι συγκεκριμένοι έμποροι, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν έχουν την ανάλογη συμπεριφορά. Με σημαία το πάθος για κέρδος, και μόνο, δεν έχουν την ικανότητα να βλέπουν το πραγματικό τους συμφέρον, μακροχρόνια. Υποχείρια του αχαλίνωτου κέρδους και απείθαρχοι όπως πάντα στους νόμους του κράτους (βλέπε αποδείξεις, άδειες και όχι μόνο) δεν πειθαρχούν στα μέτρα που ανακοινώνει κάθε φορά η κυβέρνηση για τον ίο και κινούνται σαν να μην υπάρχει αύριο. Θέλουν ΤΏΡΑ να κερδίσουν και…έχει ο Θεός μετά. Τώρα το τι λένε στις κάμερες σε σχέση με αυτά που εφαρμόζουν, με μια απλή βόλτα στην αγορά θα διαπιστώσετε τα μεγάλα ψέματα τους…!!!

Όταν όμως τα πράγματα ζορίσουν (πράγμα που δεν το εύχομαι) και αναγκαστεί η κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικότερα και σκληρότερα μέτρα που μπορεί να τους αναγκάσουν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, τότε θα αρχίσουν πάλι να κλαίνε και να ζητάνε ελεημοσύνη για το 500αρικο που φυσικά δεν φτάνει ούτε για πασατέμπο, άλλα τι να κάνουμε αυτό διαθέτει το κράτος. Φυσικά θα αποποιηθούν των ευθυνών τους και όλα τα κακά θα τα ρίξουν στα …. τρία παιδιά, τα Βολιώτικα, ως συνήθως !!

Πραγματικά αναρωτιέμαι, πως αυτοί οι τόσο πολύστροφοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτοί πρώτοι από όλους καίγονται, μετά οι υπάλληλοι τους και έπονται όλοι οι άλλοι.

 

Ένα πραγματικό γεγονός .  Στον φούρνο δίπλα στο σπίτι μου άνδρας άνω των 70 χωρίς μάσκα κάθεται στην πόρτα και περιμένει να τον δει ο φούρναρης για να του ζητήσει μια φρατζόλα ψωμί. Τον βλέπει ο φούρναρης και του λέει να περάσει μέσα και μάλιστα δυο φορές. Ο άνθρωπος διστακτικά μπαίνει μέσα και ζητάει μια φρατζόλα. Αφήνει 0,70 λεπτά και φεύγει γρήγορα. Μέσα στο μαγαζί εγώ και μία κυρία με μάσκες. Φυσικά δεν χαρίστηκα.
“Για να πάρεις 0,70 λεπτά έθεσες σε κίνδυνο την ζωή μας και του ανθρώπου; ” ρωτάω τον φούρναρη. Απάντηση δεν μου έδωσε και φυσικά δεν ξανά πάτησα στο μαγαζί του και ας είναι δίπλα μου.

One thought on “Αναρωτιέμαι πού θα πάει…

 • 24/09/2020, 17:36
  Permalink

  Σε θέματα υγείας δεν χωράνε ευγένειες και συναισθηματισμοί.Γίνεται από την Κυβέρνηση μια τιτάνια προσπάθεια,στην κόψη του ξυραφιού,να κρατηθεί ζωντανή η οικονομία και οι πολίτες.
  Μας αφορά όλους λοιπόν να προασπίσουμε και να ενδυναμώσουμε αυτή την προσπάθεια.
  Και εγώ το ίδιο κάνω,όταν διαπιστώνω παράβαση.Παρατήρηση στον Καταστηματάρχη και καταγγελία στην Αστυνομία,για έλεγχο και επιβολή προστίμου.
  Αυτό δεν είναι ρουφιανιά,όπως κάποιοι πονηροί λένε,αλλά προστασία του κοινωνικού συνόλου.
  Αν στην Γερμανία ή Ολλανδία,κάποιος περάσει με κόκκινο σηματοδότη,όσοι τον αντιληφθούν θα τηλεφωνήσουν στην Τροχαία και θα δώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του,για να βεβαιωθεί παράβαση.
  Τόσο απλά.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.