Αυτούς τους δημάρχους χρειαζόμαστε

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος

Σε πρόσφατα δημοσιεύματα διεθνή μέσα ενημέρωσης προβάλουν την οργανωμένη παραλία του Αλίμου «Ακτή του Ηλίου» εξ’ αφορμής της θετικής απόφασης της κυβέρνησης να ανοίξει τις οργανωμένες παραλίες, προκειμένου να σηματοδοτήσει το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου. Πέρα από το ότι αντιμετωπίσαμε επιτυχώς τον κορωνοιό πρέπει να δούμε και την επόμενη μέρα. Γιατί μπορεί η κρίση να πέρασε, ευτυχώς είμαστε ως επί το πλείστον ζωντανοί, αλλά οφείλουμε να κοιτάξουμε και την επόμενη μέρα, ιδίως στον οικονομικό τομέα.

Δεν θα σταθώ όμως στο παρόν τόσο στην επόμενη μέρα και στο ποιο οικονομικό πλάνο πρέπει να ληφθεί από πλευράς κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσο στον Δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη Ανδρέα και την οργανωμένη παραλία «Ακτή του Ηλίου». Δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο το γεγονός, ότι διεθνή μέσα ενημέρωσης παγκόσμιας εμβέλειας προβάλουν την οργανωμένη παραλία «Ακτή του Ηλίου», η  σχετική Άδεια Λειτουργίας της χορηγείται διοικητικά από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου. Να σημειωθεί δε σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Αλίμου έχει ζητήσει να περιέλθει στο Δήμο Αλίμου η συνολική διοίκηση και διαχείριση όλου του παραλιακού του μετώπου, καθόσον ισχυρίζεται, πως έχει διαχρονικά αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί, να φροντίζει και να αναδεικνύει την παραλία του πολύ καλύτερα από το Κράτος. 

Με αυτά και με τα άλλα, ο δήμαρχος Αλίμου έχει καταφέρει μέσω αυτής της οργανωμένης παραλίας της οποίας, παρόλο που δεν έχει τη συνολική διαχείριση να προβάλει τουριστικά τον δήμο Αλίμου στα πέρατα της οικουμένης. Ποια φυσικά τα οφέλη από αυτήν την προβολή; Τεράστια. Πέραν ότι ο Άλιμος γίνεται σημείο τουριστικού προορισμού για τους τουρίστες που κατακλύζουν την Αττική τα οφέλη για τον Δήμο είναι τεράστια καθώς αυξάνονται τα έσοδα για τις οικονομικές υπηρεσίες αυτού. Οι τουρίστες που θα κατακλύσουν τον Άλιμο θα αφήσουν χρήματα στο κράτος, αλλά και στον Δήμο καθώς έχει ποσοστό στην διαχείριση της παραλίας μαζί με την κρατική εταιρεία ΕΤΑΔ ΑΕ, αλλά και η παραλία αυτή ενδεχομένως σταθεί αφορμή για τον τουρίστα να επισκεφτεί την υπόλοιπη πόλη, να ψωνίσει ή να φάει στα τοπικά μαγαζιά και έτσι να αυξηθούν τα έσοδα και για τους δημότες. Είναι αλήθεια ότι όπου αναπτύχθηκε τουρισμός τα οφέλη ήταν πολλαπλά τόσο για τον δήμο όσο και για τους δημότες της περιοχής. Φαίνεται ότι ο Ανδρέας Κονδύλης τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω. Μετέτρεψε έναν ηπειρωτικό δήμο στην κυριολεξία σε νησί εντός της Αττικής. Αν  συνυπολογίσει κανείς, ότι κρατά την πόλη από άκρη σε άκρη πεντακάθαρη, τα γήπεδα και τις παιδικές χαρές να λειτουργούν υπό την εποπτεία του στην υπηρεσία των πολιτών τότε μαζί με το επίτευγμα του να μετατρέψει τον δήμο σε πόλο τουριστικού προορισμού τότε του αξίζουν συγχαρητήρια.

Η τοπική αυτοδιοίκηση σύμφωνα με το θεσμικό ισχύον πλαίσιο διαδραματίζει σοβαρό ρόλο πέραν του κράτους στην τοπική ανάπτυξη και συνοχή ενός τόπου. Ο εκάστοτε δήμαρχος είναι κατά κάποιο τρόπο ο τοπικος άρχοντας. Τέτοιους τοπικούς άρχοντες θέλουμε. Που να ξέρουν να κάνουν με όρεξη καλά τη δουλειά τους και να απορρέουν οφέλη τόσο για τον δήμο όσο και τους δημότες. Έχουμε άλλους τέτοιους δημάρχους ιδίως στην Αττική;

One thought on “Αυτούς τους δημάρχους χρειαζόμαστε

 • 15/06/2020, 14:17
  Permalink

  Η κατάσταση είναι αφόρητη. Βρίσκουμε τουρίστες παντού. Κρέμονται σαν τα τσαμπιά από τα κλαδιά. Έρχονται με 3 όνειρά.

  Να δουν τον Ομηρο
  Να περπατήσουν στη πεζογέφυρα
  Να τους χαρίσει ένα βλέμμα και ένα χαμόγελο ο Δήμαρχος.

  ΥΓ να πίνετε πολλά νερά και να μένετε σε δροσερό και σκιερό μέρος

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.