Αυτό είναι το Νόμπελ του Τσίπρα Ζάεφ!

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Αυτό είναι το Νόμπελ του Τσίπρα Ζάεφ!

Νέκρωση

Όλεθρος

Μαγείρεμα

Παζάρι

Εμετός

Λύματα

Πώς να εξηγήσεις στα παιδιά ότι δεν έχει σχέση με την αξία των Νόμπελ που πήραν τόσοι και τόσοι Έλληνες, Επιστήμονες, Πολιτισμένοι ,Λογοτέχνες;

Τα Βραβεία Νόμπελ είναι ετήσια διεθνή βραβεία που απονέμονται σε ανθρώπους των οποίων τα έργα έχουν βοηθήσει την ανθρωπότητα και τις χώρες από τις οποίες προέρχονται και έχουν συμβάλλει με καταλυτικό τρόπο στην πολιτισμική και επιστημονική ανάπτυξη.

Ο Τσίπρας μόνο έχει βλάψει την Ελλάδα σε όλα. Πολιτισμικά όλα έχουν πάει πολύ πίσω και κάτω. Ακόμα και στα σχολεία δεν υπάρχουν τα πολιτιστικά δρώμενα που υπήρχαν. Οι επιστήμονες φεύγουν από την Ελλάδα και μένουν άτομα που δεν έχουν τα μέσα για έρευνες. Στο Δημόσιο βάζει αγράμματους φίλους του ως συμβούλους του που δεν έχουν σχέση με πολιτισμό ψυχής με τον τρόπο που μιλούν και πράττουν Είναι απολίτιστοι.

Τα Δημόσια σχολεία υπολειτουργούν, τα παιδιά δεν μαθαίνουν .Η οικονομία έχει πάει πολύ πίσω και ο κόσμος πληρώνει για να διορίζει αυτός τα τάγματά του. Δεν είχε ξαναγίνει. Η κοροϊδία και το ψέμα ρέουν στη χώρα και οι άνθρωποι στενοχωριούνται συνεχώς και μόνο που τον βλέπουν.

Ο Τσίπρας ήρθε με το σύνθημα “Η θα τους τελειώσουμε η θα μας τελειώσουν”. Ήρθε με συκοφαντίες άπειρες, με τρομοκρατία, με μουντζώματα , με υποκρισία, με ψέμα, χωρίς πνευματικότητα όπως ο ίδιος έλεγε. Είναι αυτό ειρήνη; Τότε ο ψυχροπολεμικός, λαομίσητος, χαιρέκακος, μισάνθρωπος πώς είναι; Μήπως επειδή χασκογελάει, χωρίς να αντιλαμβάνεται αυτά που του γράφουν, τώρα λέγεται ειρήνη;

Είχε υποσχεθεί ότι θα εξυπηρετήσει πολλά συμφέροντα και τον έφεραν. Αυτό λέγεται ειρήνη τώρα; Το αποκορύφωμα της άγνοιας , αμορφωσιάς, αγένειας, ιδιοτελείας, εξάρτησης, προσκόλλησης, φιλαρχίας, ψυχασθένειας και παραλογισμού, λέγεται, ειρήνη τώρα;

Αν το πάρει ο Τσίπρας θα διδάσκουμε στα παιδιά , “Πρόσεχε μη πάρεις Νόμπελ και το επίπεδό σου φτάσει του Τσίπρα Θα σε κοροϊδεύουν όλοι. Είναι το αντίθετο για να πείσουν. Σημαίνει ότι έχεις εξυπηρετήσεις για το συμφέρον σου κατά του συλλογικού καλού”.

Παιδιά, μακριά από Νόμπελ. Απτή στιγμή που θα το πάρει ο Τσιπρας, αποδεικνύεται ότι δίνουν το αντίθετο από την πραγματικότητα τώρα, για ειρωνεία. Νόμπελ ειρωνείας, για γέλιο, το δεχόμαστε. Δίνουν καθημερινά στους παιδικούς σταθμούς να γελούν τα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.