Αυτά που κάνει ότι ξεχνάει ο Τσίπρας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη, Υποψήφια Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών (Ν.Δ.)

Πολλά μας έχει πει σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο ο κ. Τσίπρας. Πετάει συνεχώς αριθμούς, λέγοντας πως δεν… αμφισβητούνται επειδή είναι «γεγονότα, facts» και επιμένει ότι όλα τα έκανε καλά, διαπορώντας γιατί δεν το αντελήφθη ο λαός.

Υποστηρίζει, για παράδειγμα, ότι είχαμε ρεκόρ Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, ενώ στην πραγματικότητα οι ΑΞΕ επέστρεψαν στα 3,6 δις του 2014, αφού προηγούμενως έπεσαν στο 1,9 δις το μοιραίο 2015.

Και γενικά παρουσιάζει ως επίτευγμά του το γεγονός ότι ακόμη προσπαθεί να φθάσει στα… facts του 2014.

Φυσικά, παραλείπει ό,τι δεν τον συμφέρει:

Ότι τον Απρίλιο είχαμε μείωση 2,7% στον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας, με πτώση σε Πολυκαταστήματα (18,2%), Τρόφιμα- ποτά- καπνό (7%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (6,8%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (5%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (3,2%) και Ένδυση- υπόδηση (2,5%).

Ότι το δ΄ τρίμηνο πέρσι είχαμε μείωση 12,3% του βάρους των φορτίων/εμπορευμάτων που διακινήθηκαν με φορτηγά οχήματα ταξινομημένα στην Ελλάδα.

Ότι αυξητικά κινήθηκε το κόστος παραγωγής στη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών το α’ τρίμηνο εφέτος.

Ότι οι επενδυτικές δαπάνες στο σύνολο της μεταποίησης το 2018 μειώθηκαν κατά 6,9% σε σχέση με τις δαπάνες του 2017.

Ότι, σύμφωνα με το Γιούροστατ, η Ελλάδα είχε το 2018 τις ακριβότερες τηλεπικοινωνίες στην ΕΕ, ενώ η Ελλάδα είναι ακριβότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στα τρόφιμα, κατά 5,7%.

Ότι παρά τις μεγαλοστομίες του ότι τάχα νοιάζεται για τους φτωχούς, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι πέρσι (εισοδήματα 2017) το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού της χώρας ήταν κατά 5,5 φορές μεγαλύτερο από το μερίδιο του εισοδήματος του φτωχότερου 20% του πληθυσμού.

Ότι και τον Απρίλιο είχαμε άνοδο στον εισαγόμενο πληθωρισμό, καθώς ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 2,8%.

Ότι είχαμε μείωση 18,5% στον δείκτη παραγωγής στις κατασκευές το α’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2018, έναντι μείωσης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 με το 2017.

Και ότι ο ίδιος δείκτης παρουσίασε μείωση 43,2% το α’ τρίμηνο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2018, έναντι μείωσης 29,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του α’ τριμήνου 2018 με το δ’ τρίμηνο 2017.

Ότι είχαμε μείωση 12,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, το α’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο 2018 (12.570 και 14.351 θέσεις, αντίστοιχα), έναντι μείωσης 23,1% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 προς το 2017.

(Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον).

Ότι ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων παρουσίασε μείωση 20,4% το α’ τρίμηνο 2019.

Ότι ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες παρουσίασε μείωση 2,3% το α’ τρίμηνο 2019.

Ότι, ότι, ότι…

Για να πάμε στο… διότι της προσεχούς Κυριακής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.