Αυξημένοι οι κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων στη Ρόδο

Γράφει η Μαρία Χονδρογιάννη, Δημοσιογράφος

Πολύ καλά φαίνεται να εξελίσσεται ο θαλάσσιος τουρισμός για τη Ρόδο φέτος. Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των κατάπλων κρουαζιεροπλοίων αλλά και των τουριστών « της μιας ημέρας».

Αυξημένη σε ποσοστό 29,4% ήταν η κίνηση στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον προϊστάμενο του τμήματος ασφαλείας κ . Παναγιώτη Ντόκο.

Συγκεκριμένα οι καταγραφές δείχνουν ότι τον Αύγουστο κατέπλευσαν στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου 35 κρουαζιερόπλοια με τα οποία ήρθαν στη Ρόδο 44.050 τουρίστες.

Αντίστοιχα τον Αύγουστο του 2018 είχαν καταπλεύσει 32 κρουαζιερόπλοια που έφεραν  31.097 τουρίστες της μιας ημέρας.

Τον φετινό Αύγουστο προκύπτει δηλαδή ότι αφίχθησαν στη Ρόδο 12.953 περισσότεροι τουρίστες  σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Αλλά και το οκτάμηνο δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο  η κίνηση σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 18,6%.

Συγκεκριμένα  πραγματοποιήθηκαν 147 κατάπλοι και ήρθαν στο νησί 178.318 τουρίστες . Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018 έγιναν 128 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων στον τουριστικό λιμάνι και ήρθαν 143.465 τουρίστες.

Οι προοπτικές είναι καλές και φαίνεται πως το επόμενο έτος. Ο θαλάσσιος τουρισμός θα εξελιχθεί καλύτερα για τη Ρόδο καθώς μεγάλες εταιρείες επανακάμπτουν. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει όμως πλήρως για τον αριθμό των κατάπλων που θα “κλειδώσουν” για το καλοκαίρι του 2020 τον Ιανουάριο.

Αύξηση και στη γραμμή της Τουρκίας

Αύξηση όμως σημείωσε σύμφωνα με τα στοιχεία η κίνηση και στη γραμμή της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα  το επτάμηνο από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο  διακινήθηκαν από το  τουριστικό λιμάνι της Ρόδου 79.400 επιβάτες έναντι 73.399 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι. Φέτος δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο στη συγκεκριμένη γραμμή διακινήθηκαν 6.001  περισσότεροι επιβάτες.

Οι κατάπλοι του Σεπτεμβρίου –Οκτωβρίου

Και το  δίμηνο Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου η κίνηση θα είναι αυξημένη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο  έχουν προγραμματιστεί 25 κατάπλοι και τον Οκτώβριο 33.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.