Άδωνις Γεωργιάδης: Εκλογές το 2018

 Χθες, 22-10-2017, η ΔΗΜΤΟ Φιλοθέης-Ψυχικού πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Η ατυχής στη χώρα μας παρουσίαση της ατομικής ελευθερίας ως προνόμιο της αριστεράς».

Καλεσμένοι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Σάκης Μουμτζής. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην πρωθυπουργός Άντώνης Σαμαράς, που καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδο.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν καλή, όμως δεν ήταν η αναμενόμενη για μια εκδήλωση με τέτοιους δυνατούς ομιλητές, με ένα τόσο ωραίο θέμα. Η τροποποιήσει στα δρομολόγια των λεωφορείων εξαιτίας του 31ου Γύρου της Αθήνας δεν αποτελεί καμία δικαιολογία.

Έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας, αλλά και ΟΝΝΈΔιτων παλαιάς γενιάς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, και αφού οι δύο ομιλητές τοποθετήθηκαν επί του θέματος τόσο επί πολιτικής όσο και επί ιστορικής άποψης, έγινε σχολιασμός της επικαιρότητας. Ακλούθησαν ερωτήσεις από το κοινό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον κίνδυνο εκμετάλλευσης της προεδρικής εκλογής το 2020 από το ΣΥΡΙΖΆ για να ρίξει την επόμενη κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι “για να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο η επόμενη κυβέρνηση θα μπορούσε να μεταφέρει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας νωρίτερα, εντός του 2019”

Σε κάθε περίπτωση όμως εκτίμησε ότι “η κυβέρνηση δε θα εξαντλήσει την τετραετία και θα επιλέξει τη διενέργεια εκλογών εντός του 2018, επικαλούμενη είτε την αδυναμία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και εξόδου από τα μνημόνια είτε την άρνηση των δανειστών στη λήψη θετικών μέτρων ανακούφισης των πολιτών (πχ μέρισμα 1.000 ευρώ)”.

Με την τοποθέτηση του αυτή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ευθυγραμμίστηκε με την εκτίμηση πολλών κομματικών παραγόντων που έχουν τοποθετηθεί το ίδιο.

Στην ίδια ερώτηση ο Σάκης Μουμτζής απάντησε ότι “η επόμενη κυβέρνηση πρέπει πριν ακόμα από το σχηματισμό της να συμφωνήσει με όσα κόμματα είναι διατεθειμένα να συνεργαστούν για το όνομα και το χρόνο εκλογής του επόμενου Προέδρου, και να διενεργήσει την εκλογή όσο το δυνατόν νωρίτερα”

Με τη λήξη της εκδήλωσης τόσο ο Άντώνης Σαμαράς όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης συζήτησαν με τους καλεσμένους για αρκετή ώρα σε διάφορα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.